AK Parti’den Vaski’ye Adaletli Su İndirimi Önergesi

Van Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen Meclis toplantısında AK Parti grubunun verdiği adaletli indirimli su tarifesi dikkat çekti.

VASKİ tarafından İpekyolu, Edremit, Tuşba ve Erciş ilçelerinde yüksek fiyatlarla satılan su fiyatlarında %25 indirim yapılması konusunda AK Parti Meclis Grup Başkanı Havva Duran ve diğer meclis üyelerinin imzasıyla Büyükşehir Belediye meclisine sunuldu.

AK Parti Meclis Grubu’nun verdiği önergesinde şu ifadelere yer verildi;

VASKİ'nin 9 ilçeye indirim yapıp nüfus yoğunluğunun fazla olduğu İpekyolu, Tuşba, Edremit ve Erciş'e indirim yapmaması kabul edilir bir muamele değildir. Van'da hayatını sürdüren her vatandaşın indirimli su kullanması onların hakkıdır. AK Parti büyükşehir belediye başkanlığı meclis üyeleri olarak indirimsiz su satılan ilçelerimizde de indirim yapılmasını teklif ediyoruz.

 Bu sosyal devlet olmanın icabıdır. Herkese eşit muamele yapılmalıdır. Bu sebeple Van'da bütün ilçelerde aynı fiyatların %25 indirim yapılarak vatandaşa hizmet verilmesini teklif ediyoruz diyen AK Parti grubunun teklifi DEM partili üyelerin katılımıyla oy birliğiyle tarife komisyonuna havale edildi.

Vanhaberleri – Van Haber – Yerel Van Haber – Yerel Haberler