Başarılı Bürokrat Cengiz Adıgüzel Hakkâri Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oldu

Van’ın önemli bürokratlarından birisi olan Cengiz Adıgüzel, Hakkâri Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü olarak atanması büyük sevinç yarattı. Aslen Muş’lu olmasına rağmen, uzun yıllardan bu ana Van’da önemli projeleri hayata geçirdi. Erdemli şahsiyetinin yanında çalışkanlığıyla kentin başarılı bürokratları arasında yerini aldı.

 

Cengiz Adıgüzel Kimdir?

1973 yılında Muş’un Malazgirt ilçesinde doğdu. İlköğretimine Malazgirt İlçesine bağlı Adaksu Köyün ’de başladı. Lise öğrenimini Tatvan’da tamamlayarak, 1997 yılında KTÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeofizik Bölümü’nde mezun oldu.

1998 yılında Çevre Bakanlığı’nda memuriyet hayatına başladı.2003 yılına kadar bu kurumda aktif görev yaptı.2003- 2011 yılları arasında Çevre ve Orman Bakanlığı Van İl Müdürlüğü’nde görev yaptı.

2011 yılında Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü kadrosuna dâhil olarak 14.07.2014 tarihine kadar İl Müdür Yardımcılığı görevini vekâleten yürüttü. Ardından vekâleten Van Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü olarak atanan Cengiz Adıgüzel evli ve 4 çocuk babasıdır.

Vanhaberleri – Van Haber – Yerel Van Haber – Yerel Haberler