Burhan: Esad'da Laikti Ne Oldu?

 Burhan “ Esad demokratik seküler bir yapıda. Ancak ne yaptı Batı, demokrasi, sekülerlik, modernleşme getirecekti ya, laik gördüğü, modern gördüğü Esad’a bile tahammül edemedi.  Batı’nın meselesi laiklik, modernlik meselesi değil” dedi. 

Tv100’ Cansu Canan il Özgür İfade programında Türkiye ve Dünya gündemini değerlendiren Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan Batı’nın demokrasi yalanına inanmayın dedi. Burhan programda şu açıklamalara yer verdi.
“Az önce Rusya Ukrayna Savaşı'ndan bahsettik burada Hristiyanlar ölüyor, batının, siyonizmin ya da küresel finans kapitalin umurunda değil.  Başka bir örnek daha vereyim şimdi Suriye lideri Esad, laik, seküler bir adam. Eşi açık, modern. Suriye'de barlar, pavyonlar hepsi açık. Ama ne yaptı Batı,  kendi siyasi çıkarları uğruna, hani sekülerlik, demokrasi, insan hakları, modernleşme getirecekti ya, seküler gördüğü, layık gördüğü Esat’a bile tahammül edemedi. Suriye'yi işgal etti, parçaladı.  Türkiye'de laik anti laik sağcı solcu bütün siyasi Parti  temsilcilerine , vatandaşlarımıza söylüyorum bizim milli bir hat oluşturmamız lazım.  Mesele laiklik meselesi, sekülerlik meselesi, başörtü meselesi değil. Bakın işte Suriye'de bu başımıza geldi. O yüzden Türkiye'de milli bir hat oluşturmamız lazım.”

vanhaberleri - Van Hbaer -Yerel Van Haber - Yerel Haberler