GASSAL'DAN SONRA GASSALLIĞA İLGİ ARTIYOR

Van'da ise açılan Gassal'lık Kursuna çok sayıda kursiyer katıldı.

Van'ın Gürpınar İlçesinde açılan söz konusu Gassal'lık Kursu ile ilgili konuşan Gassal Hamide Toprak Donmuş " Biz Van'da kadınlarımıza karşı hayatın en büyük gerçeği olan ölüm sonrasında olmazsa olmaz bir gereklilik olan Cenaze yıkama ve kefenleme işleminin nasıl olması gerektiğini, bu işlemi kimlerin yapabileceği, hayatını kaybeden kadın ve çocukları kefenlerken nelere dikkat edilmesi ile ilgili doğru bilgileri uygulamalı olarak kursiyerlerimize anlatmaya gayret ediyoruz.

Bu Gassal'lık Kursunun açılmasında bize her türlü desteği veren başta Gürpınar Kaymakamlığımıza, Gürpınar İlçe Müftülüğümüze ve ilçe halk eğitim merkezimize teşekkürlerimizi iletiyoruz. 

Ayrıca İpekyolu İlçe Sağlık Müdiremiz Dr.Zübeyde Kul'a da şükranlarımızı sunarız. Gassal'lık Kursumuza ilgi arttıkça biz daha fazla bu hizmeti sunacağız ifadelerini kullandı.

 

Haber: Ercan Ulutaş