AK Parti İl Başkanlığı’ndan Su Zammı Açıklaması

31 Mart seçimlerinde Van Büyükşehir başta olmak üzere 13 ilçe beledilerini kazanan Dem Parti, görevi devir alır almaz yüzlerce işçinin işine son vererek, gündeme bomba gibi düşmüştü. İşçi kıyımı ile başlattığı akımı devam ettirmek için kentin 9 ilçesinde su tarifesinde yaptığı yüzde 35 oranında zamla herkesin tepkisini iyice çekti.

Dem Parti Meclis Grubunun oy çoğunluğu ile suya yaptığı tarifesinden sonra AK Parti Van İl Başkanlığı’ndan flaş açıklama yapıldı.

AK Parti Van İl Başkanlığı Tanıtım Medyasında yapılan kamuoyu açıklamasında, “Dem Parti Vanlılardan adeta intikam alıyor” dedi.

Yapılan flaş açıklamanın devamında:

Dem Parti’den 9 ilçede suya % 35 zam yaptı.  31 Mart seçimlerinde Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan DEM Parti Vanlılardan adeta intikam alıyor. Mazbata öncesi şehri yakıp yıkan parti,  mazbata sonrası ilk iş olarak belediye çalışanlarının bir kısmını kayyum döneminde ile girmişler bahanesiyle işlerine son verdi.

İkinci iş olarak VASKİ tarafından 9 ilçede uygulanan indirimli su fiyatlarını Edremit, İpekyolu, Tuşba ve Erciş ilçelerinde indirimsiz tarife fiyatına getirerek zam yaptı. Geçen haftalarda AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri tarafından yapılan  "4 ilçemizde indirimsiz satılan su fiyatlarının 9 ilçemizde uygulanan indirimli tarifeye getirilip %25 indirim yapılması" teklifi mecliste oybirliğiyle tarife komisyonuna havale edilmesine rağmen toplanan komisyon tam aksi bir karar alarak indirimsiz su içen ilçelere Başkale, Gürpınar, Gevaş, Çatak, Bahçesaray, Özalp, Saray, Muradiye ve Çaldıran'da ki abonelere % 35 zam yaptı” ifadelerine yer verildi.

Van Haber – Van Haber – Yerel Van Haber – Yerel Haberler