AK Parti Meclis Grubu Üyesi Bayer Tüm İddiaları Çürüttü

Van’da tüm belediyeleri kazandıktan sonra ilk işleri işçi kıyımı, su zammı, borç siyaseti ve Kayyumlar üzerinde mağdur edebiyatı yapan DEM Parti Başkale’de baltayı taşa vurdu.

Başkale Belediyesi DEM Parti Meclis Grubu, Kayyum belediyeyi borç batağına sürükledi, hiçbir iş yapmadı iddialarına tokat gibi cevap geldi. AK Parti Meclis Grubu ÜyesiSercan Bayer, ortaya atılan iddiaların tamamını belgelerle çürüttü.

Başkale Belediyesi DEM Parti Grubu’nun iddiaların tamamı doğru olmayan, gerçekmiş gibi ortaya atılan yanıltıcı farklı bir amaç doğrultusunda hareket edildiğini söyleyen AK Parti Belediye Meclis Grubu Üyesi Sercan Bayer, “Başkale İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa Çelik, 31 Mart Seçimleri öncesi Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan müstesna bir devlet adamıdır. Görev süreci boyunca çok önemli hizmetleri hayata geçirmiş ve belediyenin kazasında artı para bırakmıştır. Hak ve adalet çerçevesini önemseyen Sayın Kaymakamımızın hizmetlerine gölge düşürmek adına DEM Partililer her yolu mubah görüyorlar. Bizler AK Parti Meclis Grubu olarak yaptığımız araştırmalar neticesinde ortaya atılan asılsız iddiaları çürüterek, bundan sonra da hiçbir haksızlığa karşı boyun eğmeyeceğiz “ dedi.

Başkale Belediye Başkan Vekili Kaymakam Mustafa Çelik'in hizmetleri

 Belediyenin şuan ki hizmet binası , sanayi sitesi , konferans salonu , canlı hayvan pazarı  çok amaçlı düğün salonu yapımı belediyenin kasasında artı para bırakarak 1 damperli kamyon 1 çöp arabası ve 1 tekerlekli  kazıcı yükleyici iş makinası alarak 2 yıllık süre içersinde bu hizmetleri yerine getirmiş  görevini layıkla yapmış borçsuz bir belediye teslim etmiştir.

AK Parti Meclis Grubu Üyesi Sercan Bayer’in Meclis’e sunduğu önergeler

                      T.C. BAŞKALE BELEDİYEİ MECLİS BAŞKANLIĞINA

KONU: Mayıs ayı belediye meclis toplantısında DEM Parti meclis grubu tarafından kayyum dönemin de devlet kurumlarına tahsis edilen taşınmaz malların geri alınmasıyla ilgili önergesinin imar komisyonuna havale edilen konunun AK PARTİ Meclisi gurubu imar komisyonu üyesi Sercan BAYER tarafından belediye meclis başkanlığına sunulmak üzere hazırlan rapordur.

Mayıs ayı belediye meclisi toplantısında belediye meclis başkanlığına komisyon üyelerinin bireysel rapor sunulması kabul görülmüştür.

Belediye başkanlığı tarafından tahsis edilen taşınmazların listesi meclis toplantısında istememe rağmen yazılı veya sözlü herhangi bir bilgi aktarımı sağlanmamıştır. Raporun hazırlanmasında ilgili kurum müdürlüklerine yaptığım şahsi başvurular neticesinde hazırlanmıştır. Yaptığım başvurularda tahsis edilen taşınmaz malların ne amaçla kullanıldığı tahsis ettikten sonra yapılan faaliyetlerin ne oranda ilçeye katkı sunup sunmadığı ile ilgili başvurularım karşılıksız kalmayarak detaylı cevaplar vererek raporumu hazırlamanda katkı sunmuşlardır.

Kurum ilgililerinin benimle paylaştıkları bilgi notları raporumun dosyasında ekler halinde dosyada mevcuttur.

İlgili kurumların Başkale İlçesinin istek ve talepleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını yapılan çalımalar projelendirip yapılan projelerin gereli AR-GE(Araştırma –Geliştirme) çalışmalarında sonra projenin uygulanacağı yerin lokasyon durumu belirlenip herkesin yaya olarak bile rahatça sıkılmadan yorulmadan gidebileceği yerler hesaplanarak uygun yerlerin tahsisi için başvurularını resmi olarak yaptıktan sonra alınan cevap olumlu ise kurumlar arası protokoller hazırlanıp imzalandıktan sonra işlemlere böylece başlamış olur.

Belediyelerde bulundukların şehrin ve ya ilçenin sosyo-ekonomik dinamiklerinden olduğu için halkın ihiyaçlarına karşılıksız kalmayacağı anlayışına sığınarak başvurular yapılmış olup ilgili meclis kararla rıyla tahsis işlemleri yapılmıştır.

Tahsis  edilen taşınmazların atıl durumda olduğu belediyeye herhangi bir fayda sağlamayan atıl durumdan çıkarıp başkale halkına hizmet etmek için kamu kuruluşlarına süreli olarak kullanımına tahsis edilmiş taşınmazlar olduğu incelenmiştir.

Dem parti meclis grubunun meclise aktardığı bilgilerin yerinde olmadığı içinde hiçbir ganimet anlayı şına dayanmayarak halkın ihiyaçlarına göre şehrin gelişmesi ve halkın refah seviyesinin artırmaya yönelik halk merkezli çalımalar olup kesinlikle devir işlemleri gerçekleşmeden belli süre ile tahsis edildiği protokol süresi dolduktan sonra yatırımlarla birlikte belediyenin malı olarak belediyenin tasarrufunda  ihtiyaçlara göre yeniden yeniden kullanımlara hazır binalardır.

Yapılan bu yatırımlarda çalışanların Başkale halkına yönelik istihdam yaratılmıştır. Çalışanların çoğunluğu Başkale halkından olduğu ek te olan dosyada rakamları belirtilmiştir.

BİLGİ NOTUDUR

 

Müdürlüğümüz talebi doğrultusunda İlçemiz Başkale Merkez Yenimahalle Mahallesi, Pafta No:L52-d-21-a-2-c. 162 Ada 14 No’lu Parsel 499.33 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde bulunan Başkale Belediyesine ait Kreş ve Eğitim Destek Evi binası, Belediye Meclisinin 09.10 2017 tarih ve 2017/83 sayılı kararda belirtildi amaçlar ve şartlar doğrultusunda Müdürlüğümüze Öğretmenevi olarak kullanılması şartıyla 21.11.2017 tarihine 25 ( yirmibeş) yıl tahsis edilmiş olup, Müdürlüğümüze bağlı Başkale Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü tarafından belirtilen şart ve esaslar doğrultusunda kullanılmaya devam edilmektedir.

Müdürlüğümüz bünyesine İlçemiz Başkale Yavuzlar Mahallesi, Pafta No:L52-c-01-d-3b 137  Ada 10 No’lu Parsel taşınmaz üzerinde bulunan Yavuzlar İlk/Ortaokuluna tahsis edilen Başkale Belediyesi Başkanlığına ait yapı arsası okul olarak kullanılması şartıyla Müdürlüğümüze tahsis edilmiş olup, Müdürlüğümüze bağlı Yavuzlar İlk/Ortaokulu Müdürlüğü tarafından belirtilen şart ve esaslar doğrultusunda kullanılmaya devam edilmektedir.

 

 Söz konusu taşınmaz tahsislerinin iptali durumunda aşağıda belirtilen hizmetlerde aksaklık ve mağduriyet yaşanacaktır. Bu karar ile ilgili olarak gerekli girişimlerin gösterilmesi hususunda;

 

Başkale Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü Ek Binası Hizmetleri

Milli Eğitim Bakanlığı Taşımalı Eğitim kapsamında ‘Öğle Yemeği’ için imzalanan protokolde 1567 öğrenci için yemek çıkarılmakta ve dağıtımı yapılmaktadır. Başkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma ve Vakfı için 426 Adet Aşevi Yemeği çıkarılmakta ve dağıtımı yapılmaktadır. Başkale Emniyet Müdürlüğüne 3-100 adet arası kumanya hazırlanmaktadır. Başkale Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğüne ait ana binada hizmete açılan lokal için 30-100 adet arası yemek çıkarılmaktadır. Başkale Öğretmenevi ve ASO Müdürlü Ana Binası yetersiz alan dolayısıyla 37 kişi barınmakta olup, bahsi geçen tüm hizmetler için 12 kişi istihdam edilmiş olup söz konusu iptal durumunda barındırılan kişi ve istihdam edilen kişiler adına mağduriyet yaşanacaktır. Başkale Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğüne ait ana binada depolama alanı olmadığından kaynaklı Ek bina gıda ve teçhizat depo alanı olarak kullanılmaktadır. İki binaya ait ısınma sitemleri birbiriyle entegre olarak çalışmakta olup ısı merkezi sistemi Ek binada bulunmaktadır. Bahsi geçen tüm yemek hizmetleri Ek binada bulunan mutfakta gerçekleştirilmektedir.

 

 

 

Yavuzlar İlk/Ortaokulu Müdürlüğü Hizmetleri

Eğitim Öğretim 210 öğrenci ile devam etmekte olup, Milli Eğitim Bakanlığı Taşımalı Eğitim kapsamında çevre köylere ait öğrenciler taşıma kapsamına alınmış ve Yavuzlar İlk/Ortaokuluna taşınmaktadır. Söz konusu iptal durumunda bulunan bölgeye en yakın okul merkezinin ilçe merkezinde olmasından kaynaklı öğrencilerin Yatılı Bölge Ortaokuluna yerleştirmek durumunda kalınacak ve öğrenciler adına mağduriyet yaşanacaktır.

 

Konu: Sürekli eğitim merkezinin Başkale İlçe Halk Kütüphanesine Tahsisi

 

KÜTÜPHANELERİN İŞLEVİ

 

Halkın bilgi edinme gereksinimini karşılar. Bireysel ve yaşam boyu öğrenme çabalarını destekler. Başta çocuklar olmak üzere, bölge halkında okuma kültürü ve kütüphane kullanma alışkanlığı yaratır ve güçlendirir. Toplumun bilgi okur-yazarlığı becerisi kazanmasını ve geliştirmesini sağlar. Her düzeyde örgün ve yaygın eğitimi destekler. Çocuk ve gençlerin zihinsel yaratıcılıklarını geliştirmelerini destekler ve bu yönde fırsatlar sağlar. Öncelikle bulunduğu bölge olmak üzere, toplumun kültürel ve sosyo-ekonomik kalkınmasına destek sağlar. Toplumda kültürel mirasa, sanata ve bilime karşı duyarlılık oluşturur ve bu bilincin geliştirilmesini sağlar. Somut olmayan yerel kültür mirasının toplanması, düzenlenmesi, korunması, kullandırılması ve geleceğe aktarılmasına katkı sağlar ve sözlü geleneği destekler.

                 Başkale ilçesinde  Kültür ve turizm Bakanlığına ait halk kütüphanesi binası bulunmadığından dolayı kullanılmayan eski sürekli eğim merkezi ( 185 ada 34 parsel nolu ) kütüphane hizmetlerinin daha elverişli koşullarda sağlanabilmesi için Başkale İlçe Halk Kütüphanesi Memurluğuna 5 yıllığına tahsis edilmiştir.

                 Başkale’de yetersiz  eğitim kurumlarının yanı sıra dershane ve etüt merkezleri çok sınırlı sayıda. Özellikle öğrencilerin imkanlarının böyle sınırlı olduğu ilçelerde kütüphanenin olması elzemdir.

                 Kütüphanemizin

22 bin kayıtlı kitabı 2000 üyesi Aylık 1500 ödünç verilen kitabı Aylık Kütüphaneyi aktif kullanan 2500 kullanıcı bulunmaktadır.

 

Bilgilerini ve gereğini arz ederim

 

BAŞKALE BELEDİYE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZE TAHSİS EDİLEN ÇOCUK AKADEMİSİ VE TEPEBAŞI MAHALLESİNDE 179/19 ADA PARSEL NUMARALI TAŞINMAZ RAPORU 1- Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan 4-6 yaş Kur'an Kurslarının çocukların İslam dininin değerlerini, insan hayatına anlam kazandıran olgulardan biri olduğunu fark etmelerini, Kur'an-ı Kerim'i ses ve şekil olarak tanımalarını, sağlıklı bir din ve ahlak gelişimini sağlamak amacıyla, ayrıca halkın da Diyanet İşleri Başkanlığına,İl ve ilçe Müftülüklerine olumlu talepleri doğrultusunda toplum yararına açılması istenmektedir. Başkale İlçe müftülüğü olarak 4-6 yaş Kur’an Kursları çocuklarımız için daha ferah, eğitim öğretime uygun kursumuz olmadığından Müftülüğümüz, Başkale Belediyesi Başkanlığından 4-6 yaşa uygun Çocuk Akademisi olan binanın müftülüğümüze tahsis talebinde bulunulmuştur. Başkale Belediye Başkanlığınca Çocuk Akademisi olarak kullanılan taşınmaz 31.01.2023 tarihinde müftülüğümüze 20 yıllığına 4-6 yaş Kur’an Kursu olarak kullanılmak üzere tahsis edilmiştir. İlçe müftülüğümüz tarafından Cennet Gülleri 4-6 yaş olarak kullandığımız Kur’an Kursu 2023-2024 eğitim öğretim yılında 2 Kur’an Kursu Öğreticisi rehberliğinde aktif kullanılıp Değerler Eğitimi, Dini Bilgiler, Kur’an-ı Kerim ve Tamamlayıcı Kazanımlar Alanı dersleri verilmektedir. Yanı sıra toplum ve kamu yararlarına binaen Sosyal Becerileri Geliştirir, İlkokula kolay Geçişi Sağlar, Dil Gelişimini destekler, Öz bakım Becerilerini Geliştirir, Yeteneklerini Keşfetmesini Sağlar, Saygı Davranışını Geliştirir, İş Birliği ve Paylaşma Alışkanlıklarını Kazandırır, Gelişimi Yakından Takip Edilir, Akademik Başarıyı Arttırır vb. Faydalar sağlamaktadır. Müftülüğümüze tahsis edilmemiş olsaydı şuan eğitim-öğretim gören 26 öğrenci toplamda 50 öğrenci yukarıda belirtilen faaliyetlerin hiçbirinden faydalanamayacaklardı. 2- 2020 yılında müftülüğümüze 25 yıllığına tahsis edilen 179/19 ada parsel numaralı arsa üzerinde müftülüğümüze bağlı Yeni Camii bulunmaktadır. Camii merkezi bir yerde olduğundan beş vakit cemaati olan, ilçe halkına, esnaflarımıza ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarına büyük hizmet vermektedir. Müftülüğümüze söz konusu arsa tahsis edilmemiş olsaydı diğer camilerimiz çarşı merkezine biraz daha uzak olduğundan özellikle ilçe esnafı ve vatandaşlarımız vakit namazlarında büyük mağduriyet yaşayacaklardır. Bilgi ve Gereğini arz ederim.

Hastanemizin eski ve yetersiz olduğundan dolayı yaklaşık olarak beş yıldan daha fazla bir süredir yeni hastanenin yapılması için çalışma başlatılmıştır. Başkale Belediyesi tarafından Hastanenin yapılacağı arsa bedelsiz olarak devredilmiştir. Devredilen arsanın ölçüsü ve özelliklerine göre hastane projesi ihale edilmiş olup proje aşaması tamamlanmıştır. Yapım İhalesi çeşitli nedenlerden dolayı iptal olmuştur. Ancak İlçemiz ihtiyacı olan hastanenin daha hızlı bir şekilde yapılması için Sağlık bakanlığı tarafından Van Valiliğe bağlı Yikop’a (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ) devredilmiştir. Hastanenin yapılacağı arsanın değişmesi ve yeni arsa alanın ayarlanmasının beklenmesi halinde süreç çok daha fazla uzayacaktır. Hastanenin en kısa sürede tamamlanması en önemli önceliğimizdir.

                                      BAŞKALE YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Yarı olimpiktir. Uzunluğu 25 metre, genişliği 12 metre, derinliği 2 metredir. 50 kişilik tribün kapasitesi vardır. Su kapasitesi 700 ton denge tankı ile beraber Sauna, buhar odası, çocuk havuzu ve fitnesin tek tesiste olduğu bir kompleks olması. Günlük 100 kişiye hizmet verebilir. Yüzme Bilmeyen kalmasın Projesi kapsamından Öğrencilere eğitim verilmiş ve 3000 öğrenci bundan yararlanmıştır. Okullar arası yüzme turnuvasına 175 kişi katlım sağlamıştır. İlçe halkına yüzme açısından sportif bir faaliyet sağlar. Yüzme kurslarıyla halka yüzme öğretme açısından fayda sağlar. 2023 yılı yüzme havuzu kullanma açısından 2000 kişi yararlanmıştır. Mesai saatlerinden sonra açık olduğu için üyelere daha kullanılabilir olması.

 

                                         BAŞKALE FUTBOL SAHASI

 

Uzunluğu 90 metre genişliği ise 120 metredir. Tribün kapasitesi 200 kişilik 5 soyunma odası,1 kafeterya,1 hakem odası,1 mescit vardır. Saha içi kapasite 1500 kişilik Milli bayramların kutlanması için yeterince büyük bir alan sunması. Çocukların antrenman ve müsabakaların yapabileceği bir alan olması Belirli dönemlerde resmi futbol müsabakalarının yapıldığı bir alan olması Halka açık koşu yapma imkanı Futbol, polislik, besyo gibi alanlarda antrenman yapma imkanı kafetreya da kitap okuma, satranç ve diğer zeka oyunları oynama imkanı Başkale Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü spor Kulübü bünyesinde toplamda 100 kişi U15,U16,U17,Gençler Ligi müsabaka oyuncuları futbol sahasından yararlanmıştır. Başkale Spor Kulübü Amatör takımı(A Takımı) U16 ve U17 toplamda 100 kişi futbol sahasından yararlanmıştır. Pomem polislik eğitimi kursuna 180 kişi katılım sağlamıştır. Besyo eğitimi hazırlık kursu gören öğrenciler futbol sahasından yararlanmıştır. 29 Ekim Cumhuriyet bayramı ve 9 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Programı ve kutlamaları futbol sahasından yararlanmıştır. Futbol Antrenmanına 660 Kişi katılım sağlamıştır.

BİLGİ NOTU

           

 

            20.02.2024 tarihinden itibaren fiilen hizmet vermekte olan sosyal hizmet merkezimiz Kaymakamlıkça tahsis edilen Kadın Emeği Pazarı ile aynı binada faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

Başkale Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü:

Yasal Dayanak:

         Sosyal Hizmet Merkezimiz; 3/6/2011 tarihli ve 633 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2’nci maddesi ile 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun 4 üncü maddesine dayanılarak hazırlanan 09.02.2013 tarih ve RG.28554 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sosyal Hizmet Merkezleri Yönetmeliği kapsamında hizmet vermektedir.

Tabi Olunan Birincil Mevzuat:

633 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu 5378 Sayılı Engelliler Hakkında Kanun 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun

 

Başkale Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü:

Merkezin Görevleri: a)Aile bütünlüğünün korunması ve aile refahının artırılmasına yönelik sosyal hizmet faaliyetlerini yürütmek, bu alanda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak. b)Çocukların ve gençlerin sağlıklı gelişimini temin etmek üzere; çocuklara ve gençlere yönelik sosyal hizmet faaliyetlerini yürütmek, bu alanda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak. c)Kadınların toplumsal hayatın tüm alanlarında hak, fırsat ve imkânlardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamak üzere; kadınlara yönelik sosyal hizmet faaliyetlerini yürütmek, bu alanda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak. ç)Engellilerin ve yaşlıların toplumsal hayata etkin biçimde katılmalarını sağlamak üzere; engellilere ve yaşlılara yönelik sosyal hizmet faaliyetlerini yürütmek, bu alanda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak. d) Şehit yakınları ile gazilere yönelik sosyal hizmet faaliyetlerini yürütmek, bu alanda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak.

Başkale Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü:

Hizmet birimleri a) Başvuru, tespit ve izleme birimi. b) Uygulama birimi. c) Eğitim ve danışmanlık birimi. d) Şehit yakınları ve gazilere hizmet birimi.

 

Başkale Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü:

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti:

         Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti; yoksulluk içinde olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve hayatını sürdürmekte güçlük çeken çocuk ve gençlerin bakımı konusunda ailelerin sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi amacıyla yürütülen bir hizmet olup;

Yardıma muhtaç olduğu tespit edilen ailelerin çocukları, Haklarında korunma/bakım tedbiri kararı alınmış ve reşit olarak sosyal hizmet kuruluşlarından ayrılan gençler ve Evlenme yardımına ilişkin usul ve esasları kapsamaktadır.

 

Başkale Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü:

Şehit Aileleri ve Gazilere Yönelik Hizmetler:

3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu Kapsamında İstihdam hakkı (şehit yakını, gazi ve gazi yakını) Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği kapsamında verilen ücretsiz seyehat kartı  hizmeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen şehit yakınları ve gazi ziyaretleri

Başkale İlçemizde;

               

6             Gazimiz 

32           Şehit yakını ailemiz ikamet etmektedir.

 

Başkale Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü:

Toplam Dosya Sayısı;

Sosyal Ekonomik Destek Hizmeti İle Desteklenen Toplam Çocuk Sayısı   200

Engelli Evde Bakım Hizmeti İle Desteklenen Engelli Sayısı                                344

Danışmanlık Tedbiri Kapsamında Takip Edilen Çocuk Sayısı                                8

 

Başkale Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü:

Aile Sosyal Destek Programı:

ASDEP, aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden (eğitim, sağlık, istihdam vs.) yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren bir Programdır. ASDEP ile nihai olarak, yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca Bakanlığımızın sağladığı sosyal yardımların amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığı yerinde ve etkin bir şekilde denetlenebilecektir.

asdepapp.aile.gov.tr sitesinden 05.04.2024 tarihi itibarıyla alınan veriler doğrultusunda

Başkale İlçemizde Bugüne Değin;

 ASDEP kapsamında 1553 Hanemiz ziyaret edilmiştir.

 

Başkale İlçesine ait yukarıda bahsedilen hizmet modelleri daha önce İpekyolu Şerif Onat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılmaktaydı. Ancak İpekyolu İlçesinin Başkale İlçesi ile arasında yaklaşık 90 km’lik bir mesafe olması ayrıca Başkale İlçesine bağlı köylerin daha da uzak mesafeler de bulunması Başkale İlçesin de ikamet eden vatandaşın hizmetlere ulaşmada ciddi mağduriyet yaşamasına sebebiyet vermekteydi. Başkale Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünün açılması Başkale de ikamet eden vatandaşların hizmetlere erişebilmelerinin daha hızlı olması ve hizmetlerin daha nitelikli sunulmasına olanak sağlamıştır. Hali hazırda kuruluşumuzda kadrolu bir Müdür, ataması yapılan 5 meslek personeli ve 3 geçici görevli meslek personeli çalışmaktadır.

Vanhaberleri - Van Haber - Yerel Van Haber - Yerel Haberler