Başkan Aslan Doğu Anadolu Bölge Toplantısı’na Katıldı

AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından Erzurum’da düzenlenen "Doğu Anadolu Bölge Toplantısı’na Van AK Parti Dış İlişkiler Başkanı Nurullah Aslan, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile birlikte katılım sağladı.

AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcıları Afif Demirkıran başkanlığında gerçekleşen toplantının önemli gündem maddesi soykırımcı İsrail’in Gazze halkına yönelik yaptığı insanlık dışı saldırılar oldu.

 

"22 YILDIR MAZLUMLARIN YANINDAYIZ "

Toplantıda konuşan AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Afif Demirkıran, partilerinin kurulduğu günden bu yana iç ve dış siyasette oyun kurucu bir politika izlediğini söyledi. Dünya düzenine olumlu katkı sunmaya çalıştıklarını belirten Demirkıran, "Bölgesel ve küresel düzeyde daha adil, barışçıl ve demokratik bir dünya düzenine katkı yapmak partimizin temel prensibi olmuştur. Zalim İsrail ve kendi insanına zulmeden varsa onun dışındaki bütün ülkelerle ilişkilerimizi geliştirmek için gayret ediyoruz. Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde 22 yıldır nasıl insanlık onurunu savunarak mazlumların yanında yer aldıysak bundan sonra da devam edeceğiz." diye konuştu.

 

“TÜM GÖNÜL COĞRAFYASINA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Türkiye'nin bölgedeki bütün tehlikelere karşı mücadele ettiğini ifade eden Demirkıran,, "İktidarımızla Balkanlar'dan Filistin'e, Arakan'dan Kırım'a, Somali'den Suriye'ye tüm gönül coğrafyasına sahip çıkan ülke Türkiye'dir. Yabancı düşmanlığıyla, ötekileştirmeyle ve uluslararası tüm platformlarda mücadele eden, adı ne olursa olsun tüm terör örgütleriyle kararlı ve etkin mücadele eden yine Türkiye'dir. Bunca yıl taş üstüne taş koymamış, esere imza atmamış olanların aksine biz AK Parti olarak onların hayal dahi edemeyeceği asırlık hedeflere yöneliyor ve bunları gerçekleştireceğimiz yüzyılın ismine 'Türkiye Yüzyılı' diyoruz. Kimlik değil birlik siyasetini benimsiyoruz. Kutuplaştırmak yerine bütünleştiriyor, muhabbet siyaseti yapıyoruz" dedi.

 

“DIŞ İLİŞKİLERDE MİLYONLARIN SORUNLARINI ÇÖZMEK İSTİYORUZ”

AK Parti'nin Türkiye'deki tüm insanların partisi olduğunu dile getiren Demirkıran, "Dünyada mağdur ve mazlumların partisi olurken aynı zamanda 85 milyon vatandaşımızın tamamının partisiyiz. Türkiye'ye kazandırdıklarımız ortada, milletimiz bunları görüyor. Bugüne kadar ne yaptıysak yapmaya devam edeceğiz. Başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada çeşitli siyasi partilerle ilişkilerimizi geliştirmek, dış politikamızı demokratik platformlarda anlatmak, yurt dışındaki 7 milyonu aşan vatandaşlarımızın sorunlarına hızlı şekilde çözüm bulmak için gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Vanhaber – Van Haber – Yerel Van Haber – Yerel Haberler