Vanspor'da Çift Başlılık Dönemi

Makaleme başlamadan önce hakkı hak edene teslim etmek gerekirse;

Geçen sezonda kalan borçlar Başkan Erol Temel tarafından ödenmeseydi belki de Vanspor bu yıl lige başlamayacak olacaktı. Bu konuda Sayın Temel'i tebrik ediyorken, önemli bir eleştiriyi de sizlere aktarmak önemli bir görev olarak görmekteyim.

Yönetim içi kavgalardan dolayı belli ki, takım nasibini almış durumda.

Erol Temel başkanlığındaki yönetim 2024- 2025 futbol sezonuna astronomik rakamlarla transfere hızlı başlayan Vanspor sahada adeta mum gibi eriyor. Nedeni ise yönetim içi kavgalar.

Arada haftalar geçmesine rağmen bu kavgaların önüne geçilemeyince sonuç ister istemez sahaya yansıyor. Futbolculara ağabeylik edecek kişilerde disiplin olmayınca ekipte disiplinsiz olur. Nihayetinde gruplaşmalar.

Başkan Erol Temel yönetim şampiyonluk için kenetlenmiş dese de sonuç ortada.

Söylediğim gibi radikal karar ve tedbirler alınmazsa şimdiden geçmiş olsun.Daha beteri de olur.

 

Gelelim takım değerlendirmesine;

Temsilcimiz Vanspor ligin en pahalı takımı olmasına rağmen sahada bir türlü istediği sonuçları alamıyor. Tahsin Tam ile şampiyonluğa oynayan takımımız hedeften 7 puan uzaklaştı. Tribünlerde "Tahsin Tam istifa" sesleri karşılık buldu. Kentte son iki sezonda başarılı işler çıkaran Teknik Direktör Ümit Bozkurt 3. kez takımın başına getirildi. Elinde sihirli değneği olmayan hocada kötü gidişe dur diyemedi.

Nedeni ise şu

Hiçbir işe yaramayan 1461 Trabzonspor'da transfer edilen sözde golcü Batuhan Kör'e harcanan para takım içinde ciddi olumsuz tepkilere neden olmaktadır.

Hiçbir varlık gösteremeyen topçuya on milyonlar ödenirse, Hasan Bilal gibi usta oyuncu da havada güneşi hedef alarak şut çeker.

Kalemiz zaten kırmızı alarm veriyor. Kanat oyuncuları düşük tempoyla uyuna katılamıyor.

Orta sahanın dinamosu diye Bekir Can Kara’yı getirdiler. Oda kime oynadığı belli değil. Böyle olunca da BAL Ligi'nde transfer ettiği oyuncularla Vanspor'a kök söktüren ilçe takımlarına sahada resmen eziliyoruz.

Hal böyleyken, en azından teknik olarak çalışılmış bir oyun organizasyonu görmek istiyoruz. Maalesef oda yok, hocada çıldırmış.

 

İşin hülasası şudur: Ümit Bozkurt'un öğrencileri şampiyonluğa oynayan bir takıma geldiklerini unutmamalı. Hocada yeni bir taktik oyunu ezberletmesi lazım.

Yönetimde yer alan büyüklerimize sesleniyorum. Bu iş sadece para vermekle olmaz. Birazda Vanspor gibi büyük bir camiada görev yaptığınızı unutmamak koşulu ile ikili çekişmeleri ve rekabetleri bir tarafa atarak hizmet etmelisiniz.

Vanhaberleri - Van Haber - Yerel Van Haber - Yerel Haberler - Vanspor pua durumu