Nineler Torunları İçin Cübbe ve Kep Giydiler

Etkinlikte Kadınlar şiir okudu, ezberledikleri manileri söylediler. Torunları ise üç farklı tiyatro oyununda sahneye çıktılar. Torunlar  tiyatro oyununda, dedelerinin ve ninelerinin rollerine girerek, okumanın önemi, görgü kuralları ve Gençlik Merkezi'nde "Umutlar Yeşeriyor" adlı konulu oyunda rol alarak büyük farkındalık oluşturdular. 

Türkiye'de örnek olacak Okuma Yazma etkinliğinde konuları belirleyen, yazan, ve programı hazırlayan Eğitmen Zühre Eyaz, herkesin takdirini kazandı.
Gündem olacak bu önemli programı izleyen mahalleli, diğer çocuklarınında, katılmayanlarında katılması için yoğun talepte bulundular.
 Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü  Yusuf Aydın, programa katılarak, Urartu Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan'nı, Eğitmen Zühre Eyaz başta olmak üzere tüm herkesi tebrik ederek , kursiyerlere belgeleri takdim etti. Daha sonra Kurum Müdürü Sayın Cevdet Arslan'da  belgeleri kursiyerlere takdim ederek, emeği geçenleri tebrik etti. 

Van'da sporun abisi olarak bilinen Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, gazetemize yaptığı açıklamasında, " Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önem verdiği yarınlarımızın geleceği çocuklarımıza tüm imkanlarımızı seferber ettik. Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi Sayın Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuma Yazma kurslarına büyük önem vererek, eğitimlerimize devam ediyoruz. Bu minvalde kurumumuz bünyesinde faaliyet gösteren Urartu Gençlik Merkezi Müdürü, Eğitmenlerini ve çalışanlarını tebrik ediyorum" cümlelerini kullandı.


Önemli etkinliğin kahramanlarından Eğitmen Zühre Eyaz yaptığı konuşmasında, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Yalçın Özdemir'in öncülüğünde bu programı hazırlarken  mahallelinin ve çocukların en büyük destekçisi, eğitimi önemseyen, halkını önemseyen, kurum müdürümüz  Sayın Cevdet Arslan a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Adeta mahallelinin  gönlüne taht kurmuş bir müdür.


Bizlere cüppe ve Kep konusunda üniversiteden hocam Sayın Abdurrahman Mengi'ye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Toplumsal hizmeti yüksek olan hocamızdan talepte bulunduğumda bana söylediği şey siz bu kadar önemli hizmet yapıyorsunuz ben de küçük bir katkıda bulunayım dedi. Halbuki O, küçük katkı kadınlarımızın büyük hayaliydi. 


 Bizim bu yaptığımız çalışma  sıra dışı bir çalışma oldu. Nineler ve torunlar aynı programda buluştu. Ebeveynler çocukların, çocuklarda ebeveynlerin rollerini aldılar. Urartu Gençlik merkezinde umutlar yeşermiş oldu. Destek veren ve değer bilen herkesten Allah razı olsun" dedi.
Vanhaberleri - Van haber - yerel Van haber - yerel haberler - okuma yazma kursu