Van Spor'da Neler Oluyor!

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Van Spor, aldığı kötü sonuçlarla hızlı bir şekilde inişe geçti. Ligin 8. Haftasında 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 9 puanla 10. Sırada yer alan Van Spor adeta cadı kazanına dönüştü.

Pazar günü Erbaspor karşında alınan şok yenilgi sonrası tribünlerde “Yönetim İstifa” sesleri yükseldi.

 

“AÇIKLAMAR PEŞ, PEŞE”

Erbaspor müsabakasının son 10 dakikasında “Yönetim İstifa” seslerinden sonra açıklamalar peş peşe geldi.

Van Spor eski Kulüp Başkanlarından Feyat Kıyak, kendi sosyal medya hesaplarında yapmış olduğu paylaşımında, “Saygıdeğer Hemşerilerim ve Van sporumuza gönül vermiş kıymetli taraftarlarımız, öncelikle sizleri özlemle selamlıyorum bilindiği üzere 21.06.2024 Olağanüstü Seçimli Kongrede tekrardan Kulüp Başkanı seçilmiş ve görevi teslim almıştım. Şu an mevcut Başkanlık görevini yürüten Sayın Erol Temel ve yol arkadaşları açıklamış oldukları büyük bir bütçe ile Van spora talip olduklarını,  Van sporumuzu şampiyon yapacaklarını gerek canlı yayınlarda gerek ise sosyal medya platformlarında dile getirmişlerdi. Ortak paydamız olan Van sporumuz için yönetimim ve yol arkadaşlarım olarak tek gayemiz şehrimizin değeri olan Van sporumuza zarar vermemekti. İki yıl büyük emekler ve mücadeleler yürüttüğümüz bu kutsal görevi layıkıyla teslim ettik. Gelinen süreçte bütün herkes gibi ben de Van sporumuzun şu anki durumunu hayretler içinde takip etmekteyim. Yenilmezlikler rekoru kıran, gol yememe rekorları kıran, her zaman Türkiye’nin gündeminde başarıları ile adından söz ettiren ve şampiyonluğu çalınan Van sporumuzdan eser kalmadığını üzülerek gözlemliyoruz; ama bilinsin ki biz bu başarıları şu an takım kadrosunda bulunan futbolcu kardeşlerimizle başardık. Bu süreç sizler gibi beni de derinden etkilemiştir. Van sporumuzun değerli taraftarlarına bizlere yönelik gerçekleştirdikleri çağrıları, destek mesajları, beni ve yol arkadaşlarımı onurlandıran sözlerinden dolayı çok teşekkür ederim. Son olarak Aslolan Van spordur “ dedi.

 

KİMSE HADSİZLİK YAPMASIN”

Yapılan açıklamalar sonrası Van Spor 2. Başkanı  Veysi Gençer, yaptığı sert açıklamasında, “Değerli Vanspor Camiası ve Kamuoyu, Son günlerde Erol Temel Başkanımız ve yönetimimize yönelik yapılan istifa çağrıları ve eleştiriler, hadsizliğin ötesine geçmiştir”

Gençer açıklamasının devamında: Bu kulübü borç batağından çıkarıp ayakta tutan, maddi manevi tüm varlığını Van spor için ortaya koyan bu yönetimi hedef alanlar, hangi yüzle bu cesareti kendilerinde buluyor? Bu yönetim, Vanspor’u menfaat odaklarına teslim etmeyen, gerçek Van spor sevdalılarının yönetimidir. Bugün yönetime talip olmaya çalışanlar, geçmişte bu kulübü kendi çıkarları uğruna satan ve Vanspor’u adeta kaderine terk edenlerdir. Bu kişiler ve onların eski ekip arkadaşları, şimdi yeniden sahneye çıkmaya çalışıyor. Ancak şunu net olarak söylüyoruz: Bu kulübü bir kez daha aynı oyunlara teslim etmeyeceğiz! Biz buradayız, dimdik ayaktayız ve Vanspor’u kimseye yedirmeyeceğiz! Geçmişte kulübü kendi menfaatleri için kullanıp ortadan kaybolanların, şimdi yeniden başa geçme hevesine kapılmaları tam bir aymazlıktır! Herkes haddini bilecek, Vanspor’u kirli oyunlarına alet etmeye çalışanlar karşılarında bizi bulacak! Vanspor’u bu yönetim, emekleriyle ve fedakârlıklarıyla bugünlere getirdi. Vanspor’a beş kuruş katkısı olmayan hadsizler hesap vermemizi bekliyorsa çok beklerler! Vanspor akbabalara yem olmayacak kadar şerefli bir yönetime sahiptir, herkes bu kulübün gerçek sahiplerinin kim olduğunu görecek! Biz görevimizin başındayız ve Vanspor’u asla sahipsiz bırakmayacağız! Saygılarımla”

 

BAŞKAN TEMEL VAN SPOR’U ŞAMPİYON YAPMADAN BİR YERE GİTMEYECEĞİZ”

Alınan kötü sonuçlara hiçbir bahane aramadan yollarına devam edeceğini nihayetinde Van Sporu şampiyon yapmadan bir yere gitmeyeceklerini söyledi.

Başkan Temel, “Öncelikle taraftarımızın bizden yüksek beklentiler içinde olduğunu biliyoruz ve bu beklentileri karşılayamadığımızın da farkındayız. Ancak şunu bilmenizi isteriz ki, Vanspor için bugüne kadar ne yaptıysak, bundan sonra gerekirse fazlasını yapacağız. Bizi bugün istifaya davet edenlerin, yarın ayağa kalktığımızda bizleri alkışlayacaklarını biliyoruz. Van spor, her zaman olduğu gibi yeniden ayağa kalkacak ve eski güçlü günlerine dönecek. Bu kötü gidişatın tüm sorumluluğunu üzerimize alıyoruz, ancak her ne olursa olsun pes etmeyecek, bu kulübü hak ettiği yere taşıyacağız.

 

Ancak bu başarısızlıktan nemalanarak sahneye çıkan bazı kesimler de birkaç sözümüz olacak. Biz bu kulübe talip olurken şeffaf bir bütçe açıkladık ve her kuruşun hesabını verebiliriz. Oysa sizler, kulübü devretmeden önce kendi menfaatleriniz uğruna neler yaptığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Kongrenizden sonra araya 10 kişiyi koyup “Aman bu kulübü alsınlar” diye çabaladınız, çünkü sizden sonra kulüp bambaşka bir enkaz haline gelmişti. Biz ise, iki senede harcadığınız tüm parayı ödeyip kulübü aldık ve o günden beri bu kulübü kendi çıkarlarımız için değil, Van spor için yönetiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Vanhaberleri – Van Haber – Yerel Van Haber – Yerel Haberler – Yerel Haberler