Van'da "Çocuk Gözüyle İklim Değişikliği" konulu resim sergisi açıldı.

 

Babası Trabzon'lu Annesi Van'lı olan Makbule Şevval TUTUM'un 2. sergisine katılımın yoğun olması dikkatlerden kaçmadı.

İlk resim sergisini 7 yaşında Beykoz'da dönemin Beykoz belediye başkanı sayın Murat Aydın'ın destekleri ile gerçekleştiren sanatçının ikinci sergisi Van müzesinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Konuya ilişkin görüşlerini bildiren Makbule Şevval TUTUM geçtiğimiz aylarda Akdamar Adasında yaşanan hortum ve Van gölünün çekilmesinin kendisinde derin bir üzüntüye sebebiyet verdiğini bu yüzden toplumda farkındalık oluşturmak adına resim yapmaya karar verdiğini söyledi.

 

11 yaşında ikinci sergisini gerçekleştiren Makbule Şevval TUTUM üstün yetenekli çocuk olması sebebiyle devlet korumasındadır.

 

Öte yandan etkinliğin Van'da gerçekleşmesine ön ayak olan Vatansever Gençler Derneği Genel Başkanı Veysel Taşdemir konuya ilişkin gazetemize  açıklamalarda bulundu. Dernek olarak kurulduğumuz günden bu güne ülkemiz ve ilimizde meydana gelen hiç bir toplumsal olayda kayıtsız kalmadığımız herkesin malumudur. Pandemi sürecinde ücretsiz maske dağıtımı, Maraş depremlerinde 18 kişilik Vatansever Gençler arama kurtarma timi, ve son olarak iklim değişikliğinin önüne geçmek adına derneğimiz böyle bir çalışma içerisine girmiştir. Bu serginin ilimizde sergilenmesi konusunda emeği geçen başta İpekyolu kaymakamımız sayın Abdulkadir Umut KASMAN beyefendi olmak üzere Kültür Turizm il müdürümüz sayın Abdurrahman Şahin beye ve tüm katılımcılara teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum. Dedi