Aşiret Reisi Sükuneti Sağladı

Van Haber 08.07.2024 - 22:45, Güncelleme: 08.07.2024 - 22:45
 

Aşiret Reisi Sükuneti Sağladı

Başkale’nin Oğulveren mezrasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada 3 kişi yaralanmıştı.

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Oğulveren Mahallesi'nde uzun süredir iki taraf arasında devam eden arazi meselesi nedeniyle tartışma çıktı. Oğulveren ve Mazili yaylasında oturanlar, koyun sağmak için gittikleri yaylada Kavga etti. Kadınların da karıştığı taşlı sopalı kavgada 1'i kadın, 3 kişi yaralanırken, ihbarla bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırılırken, jandarma bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Van'ın Başkale ilçesine bağlı Oğulveren köyünde, köylüler arasında çıkan yayla kavgasında 3 kişi yaralandı. Sılehi Aşireti Lideri Mehmet Alayı Atlı'nın araya girmesiyle, olaya karışan taraflar ve mülki idari amiri ile yapılan görüşmeler sonucunda olayın büyümesi engellendi. Tarafların barıştırılması için Atlı'nın görüşmeleri devam ediyor. İstanbul Çerkezköye sıçrayan kavganın haberini alan Sılehi Aşireti Lideri Mehmet Alayı ATLI, olay yerine müdahale ederek, iki tarafın sükûnetini sağladı. İki ailenin selameti için mücadele eden ATLI, emeği geçen Başkale Kaymakamı, kolluk kuvvetlerine, aile büyükleri, AK Parti ilçe başkanı ve köylülere teşekkür ederek ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Vanhaberleri – Van Haber – Yerel Van Haber – Yerel Haberler
Başkale’nin Oğulveren mezrasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada 3 kişi yaralanmıştı.

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Oğulveren Mahallesi'nde uzun süredir iki taraf arasında devam eden arazi meselesi nedeniyle tartışma çıktı. Oğulveren ve Mazili yaylasında oturanlar, koyun sağmak için gittikleri yaylada Kavga etti. Kadınların da karıştığı taşlı sopalı kavgada 1'i kadın, 3 kişi yaralanırken, ihbarla bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırılırken, jandarma bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Oğulveren köyünde, köylüler arasında çıkan yayla kavgasında 3 kişi yaralandı. Sılehi Aşireti Lideri Mehmet Alayı Atlı'nın araya girmesiyle, olaya karışan taraflar ve mülki idari amiri ile yapılan görüşmeler sonucunda olayın büyümesi engellendi. Tarafların barıştırılması için Atlı'nın görüşmeleri devam ediyor.

İstanbul Çerkezköye sıçrayan kavganın haberini alan Sılehi Aşireti Lideri Mehmet Alayı ATLI, olay yerine müdahale ederek, iki tarafın sükûnetini sağladı. İki ailenin selameti için mücadele eden ATLI, emeği geçen Başkale Kaymakamı, kolluk kuvvetlerine, aile büyükleri, AK Parti ilçe başkanı ve köylülere teşekkür ederek ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Vanhaberleri Van Haber – Yerel Van Haber – Yerel Haberler

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber