Başkale'de Sel Felaketinin Yaraları Sarılıyor

Van Haber 22.09.2024 - 22:12, Güncelleme: 22.09.2024 - 22:15
 

Başkale'de Sel Felaketinin Yaraları Sarılıyor

Van'ın Başkale ilçesinde meydana gelen sel felaketinde etkilenen vatandaşlar adeta seferberlik ilan edildi.

Van'ın Başkale ilçesinde Ömerdağ Mahallesi'nde aşırı sağanak yağış nedeniyle çok sayıda evi le ahırı kullanılamaz hale getiren sel felaketiyle ilgili çalışmalar aralıksız sürüyor.  Sel felaketinin gerçekleştiği andan itibaren tüm birimlerini harekete geçiren AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, yaraların sarılması için adeta kriz masası kurdu. DSİ Bölge Müdürlüğü ekiplerini bölgeye göndererek, biriken suların tahliyesi ve İlçe Sosyal Yardımlaşma Müdürü Gökhan Karaman'da acil ihtiyaçların karşılanması için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. "KONTEYNERI SELE KAPILAN VATANDAŞA DESTEK" Ömerdağ Mahallesi'nde konteynerı sele kapılan Servet Şener isimli vatandaşa Başkale Kaymakamı Muhammed Serdar Erdoğan tarafından 1 yıllık ev kirası ve mobilya desteği verildi. Kaymakam Erdoğan vatandaşların uğradığı zararların tamamen giderilmesi yönünde girişimlerine devam ediyor.  "AK PARTİ BELEDİYE MECLİS UYESİ SERCAN BAYER AN İTİBARİYLE BÖLGEYE İNTİKAL ETTİ" Sel felaketinin meydana geldiği Ömerdağ Mahallesi'ne anlık olarak entikal eden AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Sercan Bayer ilgili tüm birimlere anlık haber verdi. AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray ve Başkan Vekili Abdullah Çalım'a durum hakkında bilgilendirme yapan Bayer, sel felaketinin yaralarını sarmak için çalışmaları adım adım takip ediyor. "DSİ'NİN YÜZLERCE PERSONEL VE EKİPMANLARI SEFERBER OLDU" DSİ Bölge Müdürlüğü sel felaketinin başladığı andan itibaren yüzlerce personel ve ekipmanlarını seferber ederek, meydana gelebilecek ölüm ve maddi hasarların önüne geçti. Ekipler 5 gün boyunca bölgede olacağını dere yataklarını genişleterek, olası bir sel taşkın olayının önüne geçmek için dere ıslah çalışmalarını yapacaklarını söylediler. "MAĞDURİYETLER GİDERİLİYOR" AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray ve Başkan Vekili Abdullah Çalım, vatandaşlarla telefon görüşüp geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Ardından, önceki gün sel felaketi yaşanan bölgeleri ziyaret etmiş ve vatandaşlara yaraların en kısa sürede sarılacağı haberini verdiler.  Vanhaberleri - Van haber - yerel Van haber - yerel haberler
Van'ın Başkale ilçesinde meydana gelen sel felaketinde etkilenen vatandaşlar adeta seferberlik ilan edildi.

Van'ın Başkale ilçesinde Ömerdağ Mahallesi'nde aşırı sağanak yağış nedeniyle çok sayıda evi le ahırı kullanılamaz hale getiren sel felaketiyle ilgili çalışmalar aralıksız sürüyor. 

Sel felaketinin gerçekleştiği andan itibaren tüm birimlerini harekete geçiren AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, yaraların sarılması için adeta kriz masası kurdu.
DSİ Bölge Müdürlüğü ekiplerini bölgeye göndererek, biriken suların tahliyesi ve İlçe Sosyal Yardımlaşma Müdürü Gökhan Karaman'da acil ihtiyaçların karşılanması için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.

"KONTEYNERI SELE KAPILAN VATANDAŞA DESTEK"

Ömerdağ Mahallesi'nde konteynerı sele kapılan Servet Şener isimli vatandaşa Başkale Kaymakamı Muhammed Serdar Erdoğan tarafından 1 yıllık ev kirası ve mobilya desteği verildi. Kaymakam Erdoğan vatandaşların uğradığı zararların tamamen giderilmesi yönünde girişimlerine devam ediyor. 


"AK PARTİ BELEDİYE MECLİS UYESİ SERCAN BAYER AN İTİBARİYLE BÖLGEYE İNTİKAL ETTİ"


Sel felaketinin meydana geldiği Ömerdağ Mahallesi'ne anlık olarak entikal eden AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Sercan Bayer ilgili tüm birimlere anlık haber verdi. AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray ve Başkan Vekili Abdullah Çalım'a durum hakkında bilgilendirme yapan Bayer, sel felaketinin yaralarını sarmak için çalışmaları adım adım takip ediyor.


"DSİ'NİN YÜZLERCE PERSONEL VE EKİPMANLARI SEFERBER OLDU"

DSİ Bölge Müdürlüğü sel felaketinin başladığı andan itibaren yüzlerce personel ve ekipmanlarını seferber ederek, meydana gelebilecek ölüm ve maddi hasarların önüne geçti. Ekipler 5 gün boyunca bölgede olacağını dere yataklarını genişleterek, olası bir sel taşkın olayının önüne geçmek için dere ıslah çalışmalarını yapacaklarını söylediler.


"MAĞDURİYETLER GİDERİLİYOR"

AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray ve Başkan Vekili Abdullah Çalım, vatandaşlarla telefon görüşüp geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
Ardından, önceki gün sel felaketi yaşanan bölgeleri ziyaret etmiş ve vatandaşlara yaraların en kısa sürede sarılacağı haberini verdiler. 
Vanhaberleri - Van haber - yerel Van haber - yerel haberler

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber