Çarpanak Adası’nda Kaybolan Gençten Haber Alınamıyor

Van Haber 25.06.2024 - 15:44, Güncelleme: 25.06.2024 - 15:44
 

Çarpanak Adası’nda Kaybolan Gençten Haber Alınamıyor

Dört gün önce Çarparak Adası yakınına arkadaşları ile birlikte gezmeye giden Ahmet Hilmi Hanalp (22), Van Gölü’nde yüzdüğü sırada gözden kayboldu.

Tuşba İlçesi sınırları içerisinde bulunan Çarpanak adası mevkiinde arkadaşlarıyla gezmeye giden Ahmet Hilmi Hanalp’ın ayağının kayması sonucu Van Gölü’ne düşürek kaybolmuştu. Akıntıya kapıldıktan sonra haber alınamayan genç için kurtarma ekiplerine haber verildi. Van Gölü’ndeki kayıp şahsı bulmak için ekipler büyük bir uyumluluk içerisinde çalışıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, YTS ile gölün tabanının haritasını çıkarıp Rov ve Sonar bulunan teknelere bildiriyor. Buradaki ekipler verilen harita üzerinde çalışma yaparak aradıkları nesneye benzeyen cisimlerin olduğu bölgeye şamandıra bırakılıyor. Şamandıra bırakıldıktan sonra sahilde AFAD ve belediye dalgıçları şamandıralara giderek dibe doğru arama çalışmalarını yürütüyor. Yer yer 15 ile 25 metre derinliği kadar inen dalgıçlar, hem suyun soğukluğuyla, hem görüş mesafesinin düşük olmasıyla hem de akıntıyla mücadele ediyor.   ACILI AİLEDEN ÇARESİZ BEKLEYİŞ Çarpanak Adası’nda koybolan Ahmet Hilmi Hanalp’ın acılı ailesi beş gündür arama kurtarma ekiplerinden gelecek haberi bekliyor. Çocuklarının yaşamından umudunu kesen aile, artık cenazemize ulaşmak istiyoruz” dediler. Vanhaberleri - Van Haber - Yerel Van Haber - Yerel Haber - Arama Kurtarma
Dört gün önce Çarparak Adası yakınına arkadaşları ile birlikte gezmeye giden Ahmet Hilmi Hanalp (22), Van Gölü’nde yüzdüğü sırada gözden kayboldu.

Tuşba İlçesi sınırları içerisinde bulunan Çarpanak adası mevkiinde arkadaşlarıyla gezmeye giden Ahmet Hilmi Hanalp’ın ayağının kayması sonucu Van Gölü’ne düşürek kaybolmuştu.

Akıntıya kapıldıktan sonra haber alınamayan genç için kurtarma ekiplerine haber verildi.

Van Gölü’ndeki kayıp şahsı bulmak için ekipler büyük bir uyumluluk içerisinde çalışıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, YTS ile gölün tabanının haritasını çıkarıp Rov ve Sonar bulunan teknelere bildiriyor. Buradaki ekipler verilen harita üzerinde çalışma yaparak aradıkları nesneye benzeyen cisimlerin olduğu bölgeye şamandıra bırakılıyor. Şamandıra bırakıldıktan sonra sahilde AFAD ve belediye dalgıçları şamandıralara giderek dibe doğru arama çalışmalarını yürütüyor. Yer yer 15 ile 25 metre derinliği kadar inen dalgıçlar, hem suyun soğukluğuyla, hem görüş mesafesinin düşük olmasıyla hem de akıntıyla mücadele ediyor.

 

ACILI AİLEDEN ÇARESİZ BEKLEYİŞ

Çarpanak Adası’nda koybolan Ahmet Hilmi Hanalp’ın acılı ailesi beş gündür arama kurtarma ekiplerinden gelecek haberi bekliyor. Çocuklarının yaşamından umudunu kesen aile, artık cenazemize ulaşmak istiyoruz” dediler.

Vanhaberleri - Van Haber - Yerel Van Haber - Yerel Haber - Arama Kurtarma

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber