WeaRadi Guard Projesi, TÜBİTAK'tan Mükemmeliyet Mührü Aldı

Gündem 17.07.2024 - 19:03, Güncelleme: 17.07.2024 - 19:03
 

WeaRadi Guard Projesi, TÜBİTAK'tan Mükemmeliyet Mührü Aldı

Radyasyon alanında çalışanların güvenliğini artırmayı hedefleyen WeaRadi Guard projesi, TÜBİTAK 1812 BIGG programı kapsamında Mükemmeliyet Mührü almaya hak kazandı.

 Kapadokya Teknokent ve Van Teknokent'in desteğiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi akademisyenlerinden hazırlanan ve yürütülen Radyasyon Güvenliğinde devrim projede, mevcut ağır ve kullanımı zor kurşun plaka içerikli önlüklerin yerine daha hafif ve giyilebilir bir radyasyon kalkanı geliştirilmesi amaçlanıyor.   Projenin Detayları: WeaRadi Guard projesi, radyasyonun olumsuz etkilerinden korunmayı hedefleyen yenilikçi bir çözüm sunuyor. Proje, IoT teknolojileri ile anlık radyasyon ölçümleri yapmayı ve yapay zeka destekli analiz ve raporlama sağlamayı planlıyor. Bu sayede, radyasyon alanında çalışanların daha güvenli ve rahat bir şekilde çalışmalarına olanak tanınıyor.       Proje Ekibi Dr. Öğr. Üyesi Murat KOCA, YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Kalite Uzmanı Mehmet Eren GÖKÇEN, YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Kalite Yönetim Direktörü Elif GAZİOĞLU, YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Kalite Uzmanı Beyza AKSÖZ TUCİ ve Müh. Armağan Umut ALKAN olarak  radyasyon güvenliği alanında yeni bir çığır açmayı hedefliyor. Yenilikçi yaklaşımları ve özverili çalışma yetenekleri sayesinde, proje ekibi daha güvenli ve etkili bir radyasyon kalkanı geliştirme yolunda önemli adımlar atıyor.   Danışmanlar - Prof. Dr. Berna OTO - Doç. Dr. Yüksel AKINAY   WeaRadi Guard projesi,  radyasyon güvenliği alanında önemli bir inovasyon sunmayı hedefliyor. Proje, radyasyon ölçümleri için kullanılan dozimetri cihazlarının veri iletişimini dijital hale getirerek, çalışanların güvenliğini üst seviyeye taşımayı amaçlıyor. Projenin geliştirilme sürecinde desteklerini her zaman sunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hamdullah Şevli, Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Bilgin Yazlık ve Van Teknokent Genel Müdiresi Yasemin Yetkin'e proje ekibi teşekkürlerini belirttiler.   WeaRadi Guard projesinin başarıyla tamamlanması, hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda radyasyon güvenliği standartlarının yükseltilmesine katkı sağlayacak. Vanhaberleri - Van haber - yerel Van haber - yerel haberler 
Radyasyon alanında çalışanların güvenliğini artırmayı hedefleyen WeaRadi Guard projesi, TÜBİTAK 1812 BIGG programı kapsamında Mükemmeliyet Mührü almaya hak kazandı.
 Kapadokya Teknokent ve Van Teknokent'in desteğiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi akademisyenlerinden hazırlanan ve yürütülen Radyasyon Güvenliğinde devrim projede, mevcut ağır ve kullanımı zor kurşun plaka içerikli önlüklerin yerine daha hafif ve giyilebilir bir radyasyon kalkanı geliştirilmesi amaçlanıyor.
 
Projenin Detayları:
WeaRadi Guard projesi, radyasyonun olumsuz etkilerinden korunmayı hedefleyen yenilikçi bir çözüm sunuyor. Proje, IoT teknolojileri ile anlık radyasyon ölçümleri yapmayı ve yapay zeka destekli analiz ve raporlama sağlamayı planlıyor. Bu sayede, radyasyon alanında çalışanların daha güvenli ve rahat bir şekilde çalışmalarına olanak tanınıyor.
 
 
 
Proje Ekibi
Dr. Öğr. Üyesi Murat KOCA, YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Kalite Uzmanı Mehmet Eren GÖKÇEN, YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Kalite Yönetim Direktörü Elif GAZİOĞLU, YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Kalite Uzmanı Beyza AKSÖZ TUCİ ve Müh. Armağan Umut ALKAN olarak  radyasyon güvenliği alanında yeni bir çığır açmayı hedefliyor. Yenilikçi yaklaşımları ve özverili çalışma yetenekleri sayesinde, proje ekibi daha güvenli ve etkili bir radyasyon kalkanı geliştirme yolunda önemli adımlar atıyor.
 
Danışmanlar
- Prof. Dr. Berna OTO
- Doç. Dr. Yüksel AKINAY
 
WeaRadi Guard projesi,  radyasyon güvenliği alanında önemli bir inovasyon sunmayı hedefliyor. Proje, radyasyon ölçümleri için kullanılan dozimetri cihazlarının veri iletişimini dijital hale getirerek, çalışanların güvenliğini üst seviyeye taşımayı amaçlıyor. Projenin geliştirilme sürecinde desteklerini her zaman sunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hamdullah Şevli, Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Bilgin Yazlık ve Van Teknokent Genel Müdiresi Yasemin Yetkin'e proje ekibi teşekkürlerini belirttiler.
 
WeaRadi Guard projesinin başarıyla tamamlanması, hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda radyasyon güvenliği standartlarının yükseltilmesine katkı sağlayacak.
Vanhaberleri - Van haber - yerel Van haber - yerel haberler 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber