Başkaleli Minik Boksör Türkiye'yi Temsil Edecek

Van Haber 16.10.2024 - 11:40, Güncelleme: 16.10.2024 - 11:40
 

Başkaleli Minik Boksör Türkiye'yi Temsil Edecek

Van'ın Başkale ilçesinde yaşayan Muhammed Bekir Uyumaz (11) Tayland'da düzenlenecek olan Muaythai Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından Bitlis'te düzenlenen, Sultan Alparslan Malazgirt Zaferi Türkiye Şampiyonası'nda 2. olarak Gümüş Madalya kazanan Muhammed Bekir Uyumaz, yumruklarını Türkiye için atacak. Minikler kategorisinde 55 ilden 575 sporcunun katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda elde ettiği başarılarla Türkiye 2. olarak kazandığı Gümüş Madalya ile tüm Başkale halkını sevince boğan 11 yaşındaki sporcu gözünü Tayland'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'na dikti.  Van'ın kırsal ilçelerinde biri olan Başkale spor tarihinde bir ilke hazırlanıyor. Olağanüstü başarıları ile adında söz ettiren Minik Muaythai sporcusu Muhammed Bekir Uyumaz, gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Minik sporcunun tek hedefi Tayland'da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'na Türk Bayrağını dalgalandırmaktır.  Konu ile gazetemize açıklamalarda bulunan AK Parti Başkale İlçe Başkanı Sercan Bayer, " Aslen Kırıkkale'li olan şu an Başkale ilçemizde yaşayan minik evladımız Muhammed Bekir Uyumaz inanılmaz başarılara imza atıyor. Elde ettiği Türkiye 2. İle Tayland'da ülkemizi temsil edecek olan sporcuya sahip çıkmak ve yanında olmak hepinizin görevidir. Kendimizin yetiştirdiği ender sporcu başarıları ile diğer çocuklarımıza ayna olacaktır. Bu minvalde sporcumuzun yanında olarak, moral ve motivasyonunu üst seviye tutmalıyız. İnşallah Uluslararası arenada da üstün bir başarı alarak ilçemizin ismini Türkiye'ye tanıtır. Vanhaberleri - Van haber - yerel Van haber - yerel haberler
Van'ın Başkale ilçesinde yaşayan Muhammed Bekir Uyumaz (11) Tayland'da düzenlenecek olan Muaythai Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından Bitlis'te düzenlenen, Sultan Alparslan Malazgirt Zaferi Türkiye Şampiyonası'nda 2. olarak Gümüş Madalya kazanan Muhammed Bekir Uyumaz, yumruklarını Türkiye için atacak.

Minikler kategorisinde 55 ilden 575 sporcunun katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda elde ettiği başarılarla Türkiye 2. olarak kazandığı Gümüş Madalya ile tüm Başkale halkını sevince boğan 11 yaşındaki sporcu gözünü Tayland'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'na dikti.

 Van'ın kırsal ilçelerinde biri olan Başkale spor tarihinde bir ilke hazırlanıyor. Olağanüstü başarıları ile adında söz ettiren Minik Muaythai sporcusu Muhammed Bekir Uyumaz, gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Minik sporcunun tek hedefi Tayland'da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'na Türk Bayrağını dalgalandırmaktır. 

Konu ile gazetemize açıklamalarda bulunan AK Parti Başkale İlçe Başkanı Sercan Bayer, " Aslen Kırıkkale'li olan şu an Başkale ilçemizde yaşayan minik evladımız Muhammed Bekir Uyumaz inanılmaz başarılara imza atıyor. Elde ettiği Türkiye 2. İle Tayland'da ülkemizi temsil edecek olan sporcuya sahip çıkmak ve yanında olmak hepinizin görevidir. Kendimizin yetiştirdiği ender sporcu başarıları ile diğer çocuklarımıza ayna olacaktır. Bu minvalde sporcumuzun yanında olarak, moral ve motivasyonunu üst seviye tutmalıyız. İnşallah Uluslararası arenada da üstün bir başarı alarak ilçemizin ismini Türkiye'ye tanıtır.

Vanhaberleri - Van haber - yerel Van haber - yerel haberler

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber