Murat Kurum: “Deprem Konutları Dünyada Örnek Projeler Arasında”

Gündem 05.02.2025 - 17:44, Güncelleme: 05.02.2025 - 17:47
 

Murat Kurum: “Deprem Konutları Dünyada Örnek Projeler Arasında”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman İndere mevkisinde depremzedeler için inşa edilen 16 bin konutu yerinde inceledi.

Parkları, bahçeleri ve sosyal donatı alanlarıyla dikkat çeken bu konutların, deprem sonrası dünyada örnek projeler arasında yer aldığını vurguladı. Murat Kurum, beraberindeki heyetle birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, iki yıl içinde toplam 250 bin konutun tamamlandığını belirterek, “Depremden etkilenen vatandaşlarımızın güvenli ve modern yaşam alanlarına kavuşması için var gücümüzle çalıştık. İnşa ettiğimiz konutlar, sadece barınma ihtiyacını karşılamakla kalmıyor, sosyal donatılarıyla da sürdürülebilir bir yaşam sunuyor” dedi. Deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde devletin vatandaşların yanında olduğunu belirten Kurum, Türkiye’nin afetlere karşı dirençli şehirler inşa etme konusundaki kararlılığını bir kez daha vurguladı. Kurum’un açıklamalarına göre, süreç içerisinde daha birçok yeni konutun teslim edilmesi planlanıyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman İndere mevkisinde depremzedeler için inşa edilen 16 bin konutu yerinde inceledi.

Parkları, bahçeleri ve sosyal donatı alanlarıyla dikkat çeken bu konutların, deprem sonrası dünyada örnek projeler arasında yer aldığını vurguladı.

Murat Kurum, beraberindeki heyetle birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, iki yıl içinde toplam 250 bin konutun tamamlandığını belirterek, “Depremden etkilenen vatandaşlarımızın güvenli ve modern yaşam alanlarına kavuşması için var gücümüzle çalıştık. İnşa ettiğimiz konutlar, sadece barınma ihtiyacını karşılamakla kalmıyor, sosyal donatılarıyla da sürdürülebilir bir yaşam sunuyor” dedi.

Deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde devletin vatandaşların yanında olduğunu belirten Kurum, Türkiye’nin afetlere karşı dirençli şehirler inşa etme konusundaki kararlılığını bir kez daha vurguladı. Kurum’un açıklamalarına göre, süreç içerisinde daha birçok yeni konutun teslim edilmesi planlanıyor.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber