Van’da Nisan Karı Ulaşımı Vurdu: 40 Yerleşim Yeri Ulaşıma Kapandı

Van Haber 15.04.2025 - 10:57, Güncelleme: 15.04.2025 - 11:04
 

Van’da Nisan Karı Ulaşımı Vurdu: 40 Yerleşim Yeri Ulaşıma Kapandı

Van’da dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı, özellikle kırsal bölgelerde ulaşımı olumsuz etkiledi.

Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapanan mahalle ve mezra yollarını yeniden ulaşıma açmak için yoğun mesai harcıyor. Kent merkezinde karla karışık yağmur şeklinde etkili olan yağış, yüksek kesimlerde kara ve tipiye dönüştü. Özellikle kırsal mahallelerde ulaşımı aksatan kar yağışı, toplamda 21 mahalle ve 19 mezra yolunun kapanmasına neden oldu. Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. 6 İlçede Ulaşım Aksadı Kar yağışından en çok etkilenen ilçeler arasında Başkale, Bahçesaray, Çaldıran, Gürpınar, Muradiye ve Saray yer aldı. Başkale’de 7 mahalle ve 6 mezra, Bahçesaray’da 2 mezra, Çaldıran’da 5 mahalle ve 2 mezra, Gürpınar’da 3 mahalle ve 8 mezra, Muradiye’de 1 mahalle ve 1 mezra, Saray’da ise 5 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Yetkililer, karla mücadele çalışmalarının hava şartlarına bağlı olarak sürdüğünü ve kapalı yolların en kısa sürede açılması için ekiplerin sahada olduğunu belirtti. Vatandaşlardan da gerekli durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden yetkililere ulaşmaları istendi.       Vanhaberleri - Van haber - yerel Van haber - yerel haberler  
Van’da dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı, özellikle kırsal bölgelerde ulaşımı olumsuz etkiledi.

Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapanan mahalle ve mezra yollarını yeniden ulaşıma açmak için yoğun mesai harcıyor.

Kent merkezinde karla karışık yağmur şeklinde etkili olan yağış, yüksek kesimlerde kara ve tipiye dönüştü. Özellikle kırsal mahallelerde ulaşımı aksatan kar yağışı, toplamda 21 mahalle ve 19 mezra yolunun kapanmasına neden oldu.

Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

6 İlçede Ulaşım Aksadı

Kar yağışından en çok etkilenen ilçeler arasında Başkale, Bahçesaray, Çaldıran, Gürpınar, Muradiye ve Saray yer aldı. Başkale’de 7 mahalle ve 6 mezra, Bahçesaray’da 2 mezra, Çaldıran’da 5 mahalle ve 2 mezra, Gürpınar’da 3 mahalle ve 8 mezra, Muradiye’de 1 mahalle ve 1 mezra, Saray’da ise 5 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Yetkililer, karla mücadele çalışmalarının hava şartlarına bağlı olarak sürdüğünü ve kapalı yolların en kısa sürede açılması için ekiplerin sahada olduğunu belirtti. Vatandaşlardan da gerekli durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden yetkililere ulaşmaları istendi.

 

 

 

Vanhaberleri Van haber - yerel Van haber - yerel haberler

 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber