Akdamar Adası'nda 3. Badem Çiçeği Festivali Coşkusu

Kültür-Sanat 19.04.2025 - 16:22, Güncelleme: 19.04.2025 - 16:32
 

Akdamar Adası'nda 3. Badem Çiçeği Festivali Coşkusu

Van’ın Gevaş ilçesi sınırlarında bulunan Akdamar Adası, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Badem Çiçeği Festivali’ne ev sahipliği yaptı. İ

 İlkbaharın gelişiyle birlikte çiçek açan badem ağaçları, Van Gölü’nün turkuaz mavisi ve Artos Dağı’nın karlı zirveleriyle birleşerek doğaseverlere eşsiz bir manzara sundu. Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Van Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde düzenlenen festivalde, halk oyunları gösterileri, yerel sanatçıların sahne performansları ve yöresel lezzetlerin tanıtıldığı stantlar büyük ilgi gördü. Festival programında konuşan Van Vali Yardımcısı İbrahim Gültekin, festivallerin kentlerin tanıtımında önemli rol oynadığını vurgulayarak, “Burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu etkinliğin, ilimizin doğal ve kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere tanıtacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi. Gevaş Kaymakamı Bayram Yıldız ise, Akdamar Adası’nın baharın habercisi badem çiçekleriyle bütünleşerek görsel bir şölene dönüştüğünü belirterek, “Van’ımız farklılıklarıyla ön plana çıkan bir şehir. Bu festivali burada gerçekleştirmek bizim için çok kıymetli,” ifadelerini kullandı. Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdurrahman Şahin de, festivale olan yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bu büyüleyici atmosferi ve doğa ile tarihin iç içe geçtiği Akdamar Adası’nı tüm Türkiye ile paylaşmak istiyoruz,” şeklinde konuştu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler ise badem çiçeklerinin beyaz ve pembe tonlarıyla süslediği ada manzarası karşısında hayranlıklarını dile getirdi. Programa, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, Edremit Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Taner Cavaklı ile çok sayıda vatandaş katıldı.       Vanhaberleri - Van haber - yerel Van haber - yerel haberler
Van’ın Gevaş ilçesi sınırlarında bulunan Akdamar Adası, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Badem Çiçeği Festivali’ne ev sahipliği yaptı. İ

 İlkbaharın gelişiyle birlikte çiçek açan badem ağaçları, Van Gölü’nün turkuaz mavisi ve Artos Dağı’nın karlı zirveleriyle birleşerek doğaseverlere eşsiz bir manzara sundu.

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Van Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde düzenlenen festivalde, halk oyunları gösterileri, yerel sanatçıların sahne performansları ve yöresel lezzetlerin tanıtıldığı stantlar büyük ilgi gördü.

Festival programında konuşan Van Vali Yardımcısı İbrahim Gültekin, festivallerin kentlerin tanıtımında önemli rol oynadığını vurgulayarak, “Burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu etkinliğin, ilimizin doğal ve kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere tanıtacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

Gevaş Kaymakamı Bayram Yıldız ise, Akdamar Adası’nın baharın habercisi badem çiçekleriyle bütünleşerek görsel bir şölene dönüştüğünü belirterek, “Van’ımız farklılıklarıyla ön plana çıkan bir şehir. Bu festivali burada gerçekleştirmek bizim için çok kıymetli,” ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdurrahman Şahin de, festivale olan yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bu büyüleyici atmosferi ve doğa ile tarihin iç içe geçtiği Akdamar Adası’nı tüm Türkiye ile paylaşmak istiyoruz,” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler ise badem çiçeklerinin beyaz ve pembe tonlarıyla süslediği ada manzarası karşısında hayranlıklarını dile getirdi.

Programa, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, Edremit Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Taner Cavaklı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

Vanhaberleri Van haber - yerel Van haber - yerel haberler

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber