Mada Adası'nda Eğitim

Siyaset 31.07.2024 - 12:16, Güncelleme: 31.07.2024 - 12:16
 

Mada Adası'nda Eğitim

Kum Terapisi Meraklıları bu kez Beyşehir Gölü’ndeki Mada Adasında buluştu. Uzm. Psikolojik Danışman Sezen Cavuldak tarafından Mada Adası’nda Kumla Oyun Terapisi Eğitimi verildi.

 Yaklaşık 100 yıldır uygulanan oyun terapi modeli kum terapisi danışmanlığının meraklıları, Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde bir araya geldi. Uzm. Psikolog, Psikolojik Danışmanlardan oluşan yaklaşık 25 kişinin katıldığı eğitimi, gönüllülük esası ile Sosyolog Hüseyin Pehlivan koordine etti. Eğitime İstanbul, Bursa, Şanlıurfa illerinden ruh sağlığı çalışanları katıldı. 1920’li yıllarda Psikiyatrist Margaret Lowenfeld tarafından ortaya koyulan Kum Oyunu Terapisi, günümüzde 7’den 70’e herkes için uygulanan bir terapi yöntemi olarak kabul ediliyor. Terapide özel ölçüler kullanılıyor gökyüzü ya da suyu temsil eden mavi boyalı kum tepsileri ile birlikte yüzlerce minyatür kullanılıyor. Bu minyatürler, danışanın hayat öyküsünü yansıtmış oluyor. Kumla Oyun Terapisi Danışmanlığı herkese uygulanabilen hem tanı hem tedavi amaçlı bir terapi-danışmanlık tekniği olduğunu dile getiren ve eğitimi gönüllülük esası ile gerçekleştiren Kum Terapisi  günlük yaşamın verdiği o kaosla baş etmemizi kolaylaştıran bizi kendi gerçekliğimize götüren ve yeni bir oluşumla kendimize dışarıdan bakmamızı sağlayan bir yöntem." olduğunu belirtti. Belli bir süre teorik eğitim verildikten sonra atölye çalışmaları ile uygulama yapılarak, terapistin-danışmanın yetkinleşmesinin sağlandığını belirten Cavuldak, "Psikologlar, psikolojik danışmanlar gibi meslekten uzman kişiler bu eğitimi alabilirler. Atölye çalışmaları ile yetkinleşen terapistler/danışmanlar kendi alanlarında istedikleri başka tekniği de kullanarak, bu tekniği entegre edebilirler. Bu teknikle her konuda çalışabileceğiniz gibi her yaştan bireyle de çalışmanız mümkün oluyor. Terapi-Danışmanlık esnasında kişi kumda minyatürlerle bir eser ortaya koyuyor. Terapist/Danışman ise ortaya çıkan eserden kişinin bilinçaltı ve bilinçdışı süreçlerine dair izdüşümleri analiz ediyor. Bu eğitimi alarak, kendi geçmişinize dönebiliyorsunuz, kendi kendinizi terapi edebilirsiniz. Kendi hayatınızla ilgili olan bazı şeyleri görme fırsatı yakalayabiliyorsunuz. Bu eğitimin gerçekleştirilmesine katkı sunan Değerli Dostum; Sosyolog Hüseyin Pehlivan başta olmak üzere bize destek olan Ahmet Eren Taş ve Isparta’daki tüm dostlarımıza teşekkür ederiz.” dedi. Eğitim Plaket takdimi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi. 30. Kumla Oyun Terapisi Eğitiminin bahar aylarında Van usta öğreticiler dernek Başkanı Zühre Eyaz koordinatörlüğünde Muradiye Şelalesi’nde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Vanhaberleri - Van haber - yerel Van haber - yerel haberler 
Kum Terapisi Meraklıları bu kez Beyşehir Gölü’ndeki Mada Adasında buluştu. Uzm. Psikolojik Danışman Sezen Cavuldak tarafından Mada Adası’nda Kumla Oyun Terapisi Eğitimi verildi.

 Yaklaşık 100 yıldır uygulanan oyun terapi modeli kum terapisi danışmanlığının meraklıları, Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde bir araya geldi.

Uzm. Psikolog, Psikolojik Danışmanlardan oluşan yaklaşık 25 kişinin katıldığı eğitimi, gönüllülük esası ile Sosyolog Hüseyin Pehlivan koordine etti. Eğitime İstanbul, Bursa, Şanlıurfa illerinden ruh sağlığı çalışanları katıldı.

1920’li yıllarda Psikiyatrist Margaret Lowenfeld tarafından ortaya koyulan Kum Oyunu Terapisi, günümüzde 7’den 70’e herkes için uygulanan bir terapi yöntemi olarak kabul ediliyor. Terapide özel ölçüler kullanılıyor gökyüzü ya da suyu temsil eden mavi boyalı kum tepsileri ile birlikte yüzlerce minyatür kullanılıyor. Bu minyatürler, danışanın hayat öyküsünü yansıtmış oluyor. Kumla Oyun Terapisi Danışmanlığı herkese uygulanabilen hem tanı hem tedavi amaçlı bir terapi-danışmanlık tekniği olduğunu dile getiren ve eğitimi gönüllülük esası ile gerçekleştiren Kum Terapisi  günlük yaşamın verdiği o kaosla baş etmemizi kolaylaştıran bizi kendi gerçekliğimize götüren ve yeni bir oluşumla kendimize dışarıdan bakmamızı sağlayan bir yöntem." olduğunu belirtti.

Belli bir süre teorik eğitim verildikten sonra atölye çalışmaları ile uygulama yapılarak, terapistin-danışmanın yetkinleşmesinin sağlandığını belirten Cavuldak, "Psikologlar, psikolojik danışmanlar gibi meslekten uzman kişiler bu eğitimi alabilirler. Atölye çalışmaları ile yetkinleşen terapistler/danışmanlar kendi alanlarında istedikleri başka tekniği de kullanarak, bu tekniği entegre edebilirler. Bu teknikle her konuda çalışabileceğiniz gibi her yaştan bireyle de çalışmanız mümkün oluyor. Terapi-Danışmanlık esnasında kişi kumda minyatürlerle bir eser ortaya koyuyor. Terapist/Danışman ise ortaya çıkan eserden kişinin bilinçaltı ve bilinçdışı süreçlerine dair izdüşümleri analiz ediyor. Bu eğitimi alarak, kendi geçmişinize dönebiliyorsunuz, kendi kendinizi terapi edebilirsiniz. Kendi hayatınızla ilgili olan bazı şeyleri görme fırsatı yakalayabiliyorsunuz.

Bu eğitimin gerçekleştirilmesine katkı sunan Değerli Dostum; Sosyolog Hüseyin Pehlivan başta olmak üzere bize destek olan Ahmet Eren Taş ve Isparta’daki tüm dostlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

Eğitim Plaket takdimi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.

30. Kumla Oyun Terapisi Eğitiminin bahar aylarında Van usta öğreticiler dernek Başkanı Zühre Eyaz koordinatörlüğünde Muradiye Şelalesi’nde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Vanhaberleri - Van haber - yerel Van haber - yerel haberler 

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber