Tüketiciler Birliği FİLE Markete Geçit Vermiyor

Gündem 25.06.2024 - 16:42, Güncelleme: 25.06.2024 - 16:42
 

Tüketiciler Birliği FİLE Markete Geçit Vermiyor

File Market bazı şubelerinde nakit ödemeyi kabul etmeyeceğini duyurması üzerine sert eleştiride bulunan Tüketiciler Birliği’nin eleştirileri üzerine File Market’ten jet hızıyla açıklama geldi.

FİLE Market’in bazı şubelerinde nakit ödemeyi kaldırma kararı, Tüketiciler Birliği’nden sert tepkiler aldı. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yunusoğlu ve Kayseri Şube Başkanı Umut Karademir’in katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, “Kararın Kanun’a aykırı olduğunu, aynı zamanda Kanunun emrettiği gibi hiçbir firma satıştan kaçınamaz” dedi.   GENEL BAŞKAN ŞAHİN’DEN SERT ELEŞTİRİLER   FİLE Marketin beyhude tutumundan sonra düzenlenen basın açıklamasında konuşan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, “FİLE Market’in bu kararını yerli milletten para kazanan ama projeleri yerli ve milli olmayan bir markettir.  Bu karar, hijyen bahanesiyle maliyet artışına neden olacak bir sistemin dayatılmasıdır.. Küresel güçlerin nakitsiz toplum oluşturma çabalarının bu kararın arkasında olduğunu ve nakit ödeme yasağı, kontrol edilebilir bir toplum oluşturma planının bir parçasıdır” dedi.   “TÜRK LİRASI’NI KİMSE İTİBARSIZLAŞTIRAMAZ” Genel Başkan Şahin, Türkiye’de Türk Lirası’nın geçerliliğini sorgulayarak, “Bu ülkede Türk Lirası neden geçmiyor? Burası neresi? Neden kabul etmiyorsunuz? Türk Lirası’nı nasıl kabul etmezsiniz?” şeklinde konuştu. Ayrıca, Türkiye’de yürürlükte olan 6502 sayılı Tüketici Kanunu’na atıfta bulunarak, kanuna aykırı davranan işletmelere ceza uygulanacağını belirtti. Vanhaberleri – Van Haber – Yerel Van Haber – Yerel Haberler
File Market bazı şubelerinde nakit ödemeyi kabul etmeyeceğini duyurması üzerine sert eleştiride bulunan Tüketiciler Birliği’nin eleştirileri üzerine File Market’ten jet hızıyla açıklama geldi.

FİLE Market’in bazı şubelerinde nakit ödemeyi kaldırma kararı, Tüketiciler Birliği’nden sert tepkiler aldı. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yunusoğlu ve Kayseri Şube Başkanı Umut Karademir’in katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, “Kararın Kanun’a aykırı olduğunu, aynı zamanda Kanunun emrettiği gibi hiçbir firma satıştan kaçınamaz” dedi.

 

GENEL BAŞKAN ŞAHİN’DEN SERT ELEŞTİRİLER

 

FİLE Marketin beyhude tutumundan sonra düzenlenen basın açıklamasında konuşan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, “FİLE Market’in bu kararını yerli milletten para kazanan ama projeleri yerli ve milli olmayan bir markettir.  Bu karar, hijyen bahanesiyle maliyet artışına neden olacak bir sistemin dayatılmasıdır.. Küresel güçlerin nakitsiz toplum oluşturma çabalarının bu kararın arkasında olduğunu ve nakit ödeme yasağı, kontrol edilebilir bir toplum oluşturma planının bir parçasıdır” dedi.

 

“TÜRK LİRASI’NI KİMSE İTİBARSIZLAŞTIRAMAZ”

Genel Başkan Şahin, Türkiye’de Türk Lirası’nın geçerliliğini sorgulayarak, “Bu ülkede Türk Lirası neden geçmiyor? Burası neresi? Neden kabul etmiyorsunuz? Türk Lirası’nı nasıl kabul etmezsiniz?” şeklinde konuştu. Ayrıca, Türkiye’de yürürlükte olan 6502 sayılı Tüketici Kanunu’na atıfta bulunarak, kanuna aykırı davranan işletmelere ceza uygulanacağını belirtti.

Vanhaberleri Van Haber – Yerel Van Haber – Yerel Haberler

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber