Türkmenoğlu A Haber’e Konuştu

Siyaset 25.05.2024 - 13:26, Güncelleme: 25.05.2024 - 13:31
 

Türkmenoğlu A Haber’e Konuştu

Türkiye-İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, A Haber’e İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin ölümü ile ilgili özel röportaj verdi.

Türkiye-İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, A Haber’e verdiği özel röportajında, helikopter kazasında,  İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın helikopter kazasındaki şüpheli ölümü ve iki ülke arasındaki gelişmeleri değerlendirdi.     “AKILLARI KARIŞTIRAN HELİKOPTER KAZASI” İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı taşıyan helikopterin kazamı? Yoksa sabotaj mı? Sonucu düştüğü ve Türkiye İran ilişkileri nasıl yönde ilerleyeceği sorularına cevap veren Türkiye-İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Türkmenoğlu, “İran büyük bir devlet, kapalı bir rejimdir. İsrail ile son yaşanılan olaylardan sonra birçok sorular akılları karıştırdı. Şu ana kadar da böyle bir hadiseyi görmedik. Aldığımız bilgiler doğrultusunda altı kişilik bir helikoptere 9 kişi biniyor. Sisli havada helikopter havalanıyor. Kuşku olabilecek ve insanları düşündürecek birçok emareler olabilir” dedi.   “TÜRKİYE İRAN İLİŞKİLERİ GÜÇLENECEK” İran’ın büyük bir devlet ve dini lider Ali Hamaney iş başında olduğunu söylen Türkmenoğlu, “ Türkiye-İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olarak, bizim görevlerimiz o protokolleri ve iki ülke arasındaki siyasi, kültürel, ekonomi ve turizm alanında gelişmeyi büyütmektir. İkili ilişkilerimiz gittikçe daha da güçlü hale gelecektir. Tarihi topraklarda hep beraber yaşamışız.  Son 450 yıldır Kasrı Şirin anlaşmasından sonra sınırlarımız ayrılmış dinimiz ve dilimiz ortaktır” ifadelerini kullandı. Vanhaberleri – Van Haber – Yerel Van Haber – Yerel Haberler – İran helikopter kazası
Türkiye-İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, A Haber’e İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin ölümü ile ilgili özel röportaj verdi.

Türkiye-İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, A Haber’e verdiği özel röportajında, helikopter kazasında,  İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın helikopter kazasındaki şüpheli ölümü ve iki ülke arasındaki gelişmeleri değerlendirdi.

 

 

“AKILLARI KARIŞTIRAN HELİKOPTER KAZASI”

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı taşıyan helikopterin kazamı? Yoksa sabotaj mı? Sonucu düştüğü ve Türkiye İran ilişkileri nasıl yönde ilerleyeceği sorularına cevap veren Türkiye-İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Türkmenoğlu, “İran büyük bir devlet, kapalı bir rejimdir. İsrail ile son yaşanılan olaylardan sonra birçok sorular akılları karıştırdı. Şu ana kadar da böyle bir hadiseyi görmedik. Aldığımız bilgiler doğrultusunda altı kişilik bir helikoptere 9 kişi biniyor. Sisli havada helikopter havalanıyor. Kuşku olabilecek ve insanları düşündürecek birçok emareler olabilir” dedi.

 

“TÜRKİYE İRAN İLİŞKİLERİ GÜÇLENECEK”

İran’ın büyük bir devlet ve dini lider Ali Hamaney iş başında olduğunu söylen Türkmenoğlu, “ Türkiye-İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olarak, bizim görevlerimiz o protokolleri ve iki ülke arasındaki siyasi, kültürel, ekonomi ve turizm alanında gelişmeyi büyütmektir. İkili ilişkilerimiz gittikçe daha da güçlü hale gelecektir. Tarihi topraklarda hep beraber yaşamışız.  Son 450 yıldır Kasrı Şirin anlaşmasından sonra sınırlarımız ayrılmış dinimiz ve dilimiz ortaktır” ifadelerini kullandı.

Vanhaberleri Van Haber – Yerel Van Haber Yerel Haberler – İran helikopter kazası

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber