Ufka Yolculuk Gönüllülerinden Kitabımı Okuyorum Etkinliği

Kültür-Sanat 03.03.2024 - 21:32, Güncelleme: 03.03.2024 - 21:32
 

Ufka Yolculuk Gönüllülerinden Kitabımı Okuyorum Etkinliği

Bu yıl 11. si düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Ramazan Konulu Bilgi Yarışması gönüllüleri yarışma kitapları ile Kitabımı Okuyorum etkinliği yaptı. Saat 14:00-15:00 arasında yapılan etkinlik yapılan ikramlarla son buldu. Konu ile ilgili bilgi veren yarışmanın Van Koordinatörü İlhami İlci Şunları söyledi:

Bu etkinliğimizi bu gün bütün Türkiye ile eş zamanlı olarak ilimizde de yaptık. Vangölü Gençlik Merkezi Has Odasında yaptığımız etkinliğe yoğun ilgi vardı. Öncelikle teşrif eden katılımcılarımıza ve katılamadığı halde gönlülleri bizlerle olan tüm yarışmacılarımıza teşekkür ederiz.   Amacımız İnancımıza ve kültürümüze uygun davranış kurallarının öğrenilmesi, benimsenmesi ve uygulanmasına katkıda bulunmak, doğru inancı, doğru düşünceyi ve güzel ahlâkı öğreten güvenilir eserlerin okunmasını sağlamak, okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamaktır.  2013 yılında kurulan Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil yarışması Ufka Yolculuk, doğru bilgiyi insanlığa ulaştırmayı hedefleyen bir organizasyondur. Ufka Yolculuk, sevgi, sağduyu, doğruluk, güven, kalite ve safiyet gibi değerleri esas almakta ve tüm insanlığı kucaklayarak toplumun her yaş ve kesimine ulaşmayı hedeflemektedir. Konu başlıklarını; toplumun ihtiyaçlarını gözeterek belirleyen yarışma, her seviyeden okuyucu için özenle hazırlanmış kaynak kitaplar esas alınarak düzenlenmektedir. Ufka Yolculuk, bu yıl Ramazan ayına tekabül eden “Ramazan” konulu yarışması ile unutulanları hatırlatmayı, farkındalık oluşturmayı, yeni kazanımları ve bu kazanımların sürdürülebilirliğini sağlamayı hedeflemektedir. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması; 2024 yılında çevrimiçi (online) olarak, Türkçe dilinde ve dört farklı kategoride düzenlenecektir. Yarışma kapsamında ilkokul kategorisinde “Eyvah! Ramazan Kayıp”, ortaokul kategorisinde “Bir Başka Zaman, Ramazan”, lise kategorisinde “1’e 1000! Yok mu İsteyen?” ve yetişkin kategorisinde ise “Manevi Bahar Mevsimi Ramazan” adlı eserden sorumlu olunacaktır. İki aşamada gerçekleştirilecek ve çoktan seçmeli soruların yönlendirileceği sınavlarla yarışmacıların sıralaması belirlenecektir. Yarışmayla ilgili tüm gelişmeler ve ayrıntılar, www.ufkayolculuk.com adresli internet sitesinde yayınlanmaktadır. Ayrıca yarışmacılara SMS yolu ile bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu gün bizi yalnız bırakmayan tüm kitap okurlarımızla beraber, kapılarını bize açan Vangölü Gençlik Merkezi yönetici ve personeline, Van ve Hakkari’de yarışmamızın organizasyonunu yürüten Bilgi İzcilik Spor Kulübüne ayrıca sponsorluğumuzu üstlenen Lokman Hekim Hastahanelerine en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Vanhaberleri - Van Haber - Yerel Van Haber - Yerel Haberler
Bu yıl 11. si düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Ramazan Konulu Bilgi Yarışması gönüllüleri yarışma kitapları ile Kitabımı Okuyorum etkinliği yaptı. Saat 14:00-15:00 arasında yapılan etkinlik yapılan ikramlarla son buldu. Konu ile ilgili bilgi veren yarışmanın Van Koordinatörü İlhami İlci Şunları söyledi:
Bu etkinliğimizi bu gün bütün Türkiye ile eş zamanlı olarak ilimizde de yaptık. Vangölü Gençlik Merkezi Has Odasında yaptığımız etkinliğe yoğun ilgi vardı. Öncelikle teşrif eden katılımcılarımıza ve katılamadığı halde gönlülleri bizlerle olan tüm yarışmacılarımıza teşekkür ederiz.
 
Amacımız İnancımıza ve kültürümüze uygun davranış kurallarının öğrenilmesi, benimsenmesi ve uygulanmasına katkıda bulunmak, doğru inancı, doğru düşünceyi ve güzel ahlâkı öğreten güvenilir eserlerin okunmasını sağlamak, okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamaktır. 
2013 yılında kurulan Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil yarışması Ufka Yolculuk, doğru bilgiyi insanlığa ulaştırmayı hedefleyen bir organizasyondur. Ufka Yolculuk, sevgi, sağduyu, doğruluk, güven, kalite ve safiyet gibi değerleri esas almakta ve tüm insanlığı kucaklayarak toplumun her yaş ve kesimine ulaşmayı hedeflemektedir.
Konu başlıklarını; toplumun ihtiyaçlarını gözeterek belirleyen yarışma, her seviyeden okuyucu için özenle hazırlanmış kaynak kitaplar esas alınarak düzenlenmektedir.
Ufka Yolculuk, bu yıl Ramazan ayına tekabül eden “Ramazan” konulu yarışması ile unutulanları hatırlatmayı, farkındalık oluşturmayı, yeni kazanımları ve bu kazanımların sürdürülebilirliğini sağlamayı hedeflemektedir.
Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması; 2024 yılında çevrimiçi (online) olarak, Türkçe dilinde ve dört farklı kategoride düzenlenecektir. Yarışma kapsamında ilkokul kategorisinde “Eyvah! Ramazan Kayıp”, ortaokul kategorisinde “Bir Başka Zaman, Ramazan”, lise kategorisinde “1’e 1000! Yok mu İsteyen?” ve yetişkin kategorisinde ise “Manevi Bahar Mevsimi Ramazan” adlı eserden sorumlu olunacaktır. İki aşamada gerçekleştirilecek ve çoktan seçmeli soruların yönlendirileceği sınavlarla yarışmacıların sıralaması belirlenecektir. Yarışmayla ilgili tüm gelişmeler ve ayrıntılar, www.ufkayolculuk.com adresli internet sitesinde yayınlanmaktadır. Ayrıca yarışmacılara SMS yolu ile bilgilendirmeler yapılmaktadır.
Bu gün bizi yalnız bırakmayan tüm kitap okurlarımızla beraber, kapılarını bize açan Vangölü Gençlik Merkezi yönetici ve personeline, Van ve Hakkari’de yarışmamızın organizasyonunu yürüten Bilgi İzcilik Spor Kulübüne ayrıca sponsorluğumuzu üstlenen Lokman Hekim Hastahanelerine en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.
Vanhaberleri - Van Haber - Yerel Van Haber - Yerel Haberler

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber