Van'da halkoyunları şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Kültür-Sanat 27.05.2023 - 12:27, Güncelleme: 27.05.2023 - 12:27
 

Van'da halkoyunları şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Van'da halkoyunları şenliği öğrencilerin ve vatandaşların katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.

İpekyolu Kaymakamlığı ve İpekyolu İlçe Millieğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen etkiliğe 25 Okul katıldı.    Minikler,yıldızlar,gençler olmak üzere gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.  Birbirinden güzel gösterilerle dans eden öğrenciler izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı.  Proje koordinatörü Fatih Karakurt etkinliğin yapılmasındaki temel amacın geçmişten gelen halk oyunları kültürünün devam ettirerek öğrencileri sosyal ve kültürel faliyete yönlendirmek olduğunu belirtti.  Karakurt" Van İli İpekyolu İlçesi Kaymakamlığı ve İpekyolu İlçe Millieğitim Müdürlüğü tarafından 1.’si düzenlenen İpekyolu Halk Oyunları Şenliği 25 okulun halk oyunları ekibinin katılımıyla Van İMKB Fen  Lisesinde büyük bir coşkuyla gerçekleşmiştir. Gerçekleştirilen şenlik, Edretmit HEM Müdürü Serkan Karakurt, Nene Hatun MTAL Müdürü Fatih Karakurt, Özen Adalı Lisesi Müzik Öğretmeni Erdem Çurku, Nene Hatun MTAL Müdür Yardımcısı İhsan Ekin ve Tuşba Şehit Çetin Aysan Orta Okulu Müzik Öğretmeni Levent Rızvanoğlu organizatörlüğünde yapılmıştır. Amacımız öğrencilerimizi sosyal kültürel faliyetlere yönlendirmektir. Bundan sonra ki yıllarda da etkinliğimizi sürekli hale getirmek amacındayız. Emeği geçen THOF jüri üyelerine ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz" ifadesini kullandı. İMKB Fen Lisesi spor salonunda düzenlenen etkinliğe İpekyolu İlçe Millieğitim Müdürü İsa Şipal, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Program  öğrencilere dağıtılan katılım belgesiyle son buldu.
Van'da halkoyunları şenliği öğrencilerin ve vatandaşların katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.

İpekyolu Kaymakamlığı ve İpekyolu İlçe Millieğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen etkiliğe 25 Okul katıldı. 

 

Minikler,yıldızlar,gençler olmak üzere gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. 
Birbirinden güzel gösterilerle dans eden öğrenciler izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı. 
Proje koordinatörü Fatih Karakurt etkinliğin yapılmasındaki temel amacın geçmişten gelen halk oyunları kültürünün devam ettirerek öğrencileri sosyal ve kültürel faliyete yönlendirmek olduğunu belirtti. 


Karakurt" Van İli İpekyolu İlçesi Kaymakamlığı ve İpekyolu İlçe Millieğitim Müdürlüğü tarafından 1.’si düzenlenen İpekyolu Halk Oyunları Şenliği 25 okulun halk oyunları ekibinin katılımıyla Van İMKB Fen  Lisesinde büyük bir coşkuyla gerçekleşmiştir. Gerçekleştirilen şenlik, Edretmit HEM Müdürü Serkan Karakurt, Nene Hatun MTAL Müdürü Fatih Karakurt, Özen Adalı Lisesi Müzik Öğretmeni Erdem Çurku, Nene Hatun MTAL Müdür Yardımcısı İhsan Ekin ve Tuşba Şehit Çetin Aysan Orta Okulu Müzik Öğretmeni Levent Rızvanoğlu organizatörlüğünde yapılmıştır. Amacımız öğrencilerimizi sosyal kültürel faliyetlere yönlendirmektir. Bundan sonra ki yıllarda da etkinliğimizi sürekli hale getirmek amacındayız. Emeği geçen THOF jüri üyelerine ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz" ifadesini kullandı.


İMKB Fen Lisesi spor salonunda düzenlenen etkinliğe İpekyolu İlçe Millieğitim Müdürü İsa Şipal, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Program  öğrencilere dağıtılan katılım belgesiyle son buldu.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yerelvanhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

van haber